Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Στη 12η θέση το Opa

ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Οι θέσεις αλλάζουν συνέχεια και όσο προχωράνε οι προβες θα βλέπουμε μάλλον και άλλα αποτελέσματα.

Μπορείτε στην ψηφοφορία των αποστολών να ειμαστε σε καλή θέση αλλά τα πρακτορεία στοιχημάτων του internet μας έχουν αρκετά χαμηλά.

Ειμαστε στη 12η θέση, πολύ χαμηλά σε σχέση με τα προγνωστικά των προηγούμενων ετών.

Ρεκόρ τηλεθέασης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Το κορυφαίο αθλητικό τηλεοπτικό γεγονός αναμένεται να είναι απόψε ο τελικός του UEFA Champions League ανάμεσα στις ομάδες Ιντερ-Μπάγερν.

Τον τελικό του 2009 ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 145,2 εκατομμύρια τηλεθεατές…

Σύμφωνα με τις προβλέψεις για το 2010, τον τελικό του UEFA Champions League αναμένεται να παρακολουθήσουν 170 εκατομμύρια τηλεθεατές. Απόψε λοιπόν στις 21:45 στη ΝΕΤ απολαύστε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ!

Προπονητής της Real ο Mourinho

Σε προφορική συμφωνία κατέληξαν ο Jose Mourinho και η Real σύμφωνα με τη «Marca».

Η ισπανική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Πορτογάλος τεχνικός, αναλαμβάνει από το καλοκαίρι χρέη προπονητή στη «βασίλισσα».

Η διοίκηση των «merengues», έδωσε τα χέρια με τον μάνατζερ του Mourinho, Jorge Mendes και η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί μετά τον τελικό του Champions League για ευνόητους λόγους. Ο Mourinho θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η Inter σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα είχε προσφέρει στον 47χρονο τεχνικό επέκταση συμβολαίου ως το 2013 έναντι 12 εκατ. ευρώ το χρόνο, όμως φαίνεται πως ο Mourinho τελικά προτίμησε τη Real.

Ντούβλη-Αλεξανδράτου: Συνάντηση «μεγατόνων»

Χθες το βράδυ είχαμε τη συνάντηση! Συναντήθηκε η Τζούλια Αλεξανδράτου με την Μαριάννα Ντούβλη και φυσικά δεν ήταν μόνες.

Σε γνωστό in club στην Πολιτεία συναντήθηκαν οι δυο γυναίκες και μαζί τους είχαν και τους μάνατζέρ τους. Η Τζούλια ήταν με τον Μένιο Φουρθιώτη και η Μαριάννα Ντούβλη με τον Σπύρο Ρέβη. Από την παρέα δεν έλλειπε και ο Δημήτρης Σειρινάκης.

Αν και η μια δεν λέει ποτέ κολακευτικά λόγια για την άλλη και θα λέγαμε ότι είναι αντίζηλες, χθες έβαλαν στην άκρη τα μίση και τις ζήλιες τους και συναντήθηκαν. Ο λόγος; Γιόρτασαν την επιτυχία των hot dvd τους!

Και οι δυο γυναίκες ήταν ευδιάθετες και χαμογελαστές… Λέτε να συζήτησαν και το ενδεχόμενο να συμμετέχουν και οι δυο σε ένα ροζ dvd, όπως μας είχε αποκαλύψει η Μαριάννα Ντούβλη; Η Μαριάννα είνει θετική σε μια τέτοια "συνεργασία" με την Τζούλια. Λέτε να την έπεισαν την Τζούλια χθες και να δούμε σύντομα στα περίπτερα το hot dvd τους;

Αποχωρεί από τα τηλεοπτικά της Σούπερ Λιγκ ο Σκάι

Το κανάλι του Φαλήρου μόλις ένα χρόνο μετά την εμπλοκή του στα αθλητικά πήρε την απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποχωρήσει.

Η μείωση των διαφημιστικών εσόδων είναι ο λόγος που ο Σκάι πήρε την απόφαση να φύγει από τη Σούπερ Λίγκα. Το πακέτο που είχε ήταν η μετάδοση ενός παιχνιδιού κάθε Σάββατο απόγευμα, το οποίο μένει ορφανό.

Εν μέσω κρίσης τα πράγματα είναι δύσκολα σε όλα τα μέσα και πλέον η Σούπερ Λίγκα θα ψάξει νέο ενδιαφερόμενο. Ελεύθερης εμβέλειας κανάλι δεν φαίνεται να επιθυμεί την εμπλοκή του στο πρωτάθλημα και έτσι οι επιλογές περιορίζονται στα συνδομητικά.

Η Nova έχει ήδη το μεγαλύτερο μέρος της πίτας αφού μεταδίδει όλα τα υπόλοιπα ματς με εξαίρεση τα εντός του Ολυμπιακού και της Ξάνθης που δεν είναι στην κεντρική διαχείριση.

Ο Σκάι πάντως εκτός από τη Σούπερ Λίγκα προτίθεται να αφήσει και τα δικαιώματα της Α1 του μπάσκετ και δεν σκοπεύει να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Ευρωλίγκα, ενώ θα προσπαθήσει σύμφωνα πάντα με πληροφορίες να σπάσει και τη σύμβαση που είχε για τη μετάδοση ενός αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματος.

Καλοκαίρι σε ΑΝΤ1 και MEGA (PRIME TIME)

Και επειδή το καλοκαίρι πλησιάζει... πάμε να δούμε τι καλό θα έχουν τα 2 μεγάλα κανάλια στην prime time τους.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 ξεκινάει το καλοκαιρινό του πρόγραμμα στην prime time από 7/6/10.Όπως σας έχουμε πει η πολύ πετυχημένη σειρά ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ είναι γεγονός. Μετά την μεγάλη τηλεθέαση που έχει η τουρκική σειρά στο κανάλι TV Μακεδονία ,θα προβάλετε κάθε μέρα από το ΑΝΤ1 στις 21.00.Σύμφωνα με το μέχρι τώρα προγραμματισμό θα παίζει καθημερινά ένα διπλό επεισόδιο δίνοντας πάσα στις 23.00 στο GREY΄S ANATOMY.

Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA ξεκινάει το καλοκαιρινό του πρόγραμμα στην prime time από 14/6/10 μια εβδομάδα αργότερα από τον ΑΝΤ1. Το Mega θέλοντας να χτυπήσει την σειρά ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ επιστρατεύει μια σειρά που έχουμε αγαπήσει πάρα πολύ .
Το 50-50 θα είναι καθημερινά στις 21.00.
Στις 22.00 η Πολυκατοικία ενώ στις 23,00 μέχρι και τις 22/6 θα βλέπουμε το Παρα5 .
Το παρα5 δίνει την σκυτάλη στο ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΩΜΙΚΑ που θα παίζει από 23/6 στις 23.00

Στοιχηματικες προτασεις


Τελικός Champions League

228. ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΙΝΤΕΡ

22/5 21:45

Προϊστορία : 2007(1-1)

Μπάγερν Μονάχου : Να επιστρέψει στον ευρωπαϊκό θρόνο μετά από 9 χρόνια απουσίας,θέλει η Μπάγερν Μονάχου.Αν και στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου,με την αγωνιστική της εικόνα,δεν έδειχνε ότι θα έφτανε έως εδώ,τελικά όχι μόνο τα κατάφερε,αλλά απέδωσε και πολύ καλό ποδόσφαιρο.Καθοριστική σημασίας αναμένεται να είναι η απουσία του χαφ Ριμπερί.

Απουσίες : Ριμπερί (μεσοεπιθετικός)

Ίντερ : Ο τελευταίος αγώνας,όπως όλα δείχνουν,αναμένεται να είναι αυτός για τον προπονητή της Ζοσέ Μουρίνιο,που τον θέλουν να ηγείται την προσπάθεια της Ρεάλ Μαδρίτης,από την νέα αγωνιστική περίοδο.Αναμένεται και σε αυτό το ματς να δώσει ρεσιτάλ όσον αφορά το στήσιμο της ομάδας του.Στο αγωνιστικό κομμάτι,επάξια βρίσκεται η Ίντερ σε αυτό τον τελικό μιας και έδειξε αγωνιστική σταθερότητα,πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Απουσίες : Σαντόν (αμυντικός) Μότα (μέσος)

Εκτίμηση : Περισσότερες πιθανότητες έχει η Ιντερ να πάρει το τρόπαιο.

Προταση : DIPLO (2)


Τελικός play off Championship Αγγλίας

209. ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ – ΚΑΡΝΤΙΦ

22/5 17:00

Προϊστορία : 2008(0-1)2009(1-1)2010(1-1)

Μπλάκπουλ : Αν και λόγω βαθμολογικής θέσης,σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες,θεωρείτο η Μπλάκπουλ το αουτσάϊντερ για την άνοδο,κατάφερε πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις,να βρεθεί στον τελικό.Με 2 νίκες επί της Νότιγχαμ Φόρεστ,που στην κανονική διάρκεια τερμάτισε στην 3 θέση στον βαθμολογικό πίνακα,και την θεωρούσαν το φαβορί για την άνοδο,θα διεκδικήσει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Απουσίες : Κόϊντ (αμυντικός) Μπουαζά (μέσος) Μακ Φι (επιθετικός)

Κάρντιφ : Τυχερή στάθηκε η Κάρντιφ,στην αναμέτρηση με την Λέστερ,που χρειάστηκαν τα πέναλτι για να πάρει την πρόκριση.Με σύμμαχο την παράδοση που την θέλει στις 5 τελευταίες αναμετρήσεις με την Μπλάκπουλ,είτε εντός έδρας,είτε εκτός έδρας,να μην έχει γνωρίσει την ήττα αναμένεται να αγωνιστεί συντηρητικά,να μην ρισκάρει και αν χρειαστεί να πάει το παιχνίδι στην παράταση.

Απουσίες : Αμφίβολος Γουίτιγχαμ (επιθετικός)

Εκτίμηση : Εκτιμώ ότι θα χρειαστεί να λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση.

Προταση : ISOPALIA (X)


Campeonato Brasileiro Serie A’ Βραζιλίας

230. ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ – ΓΚΟΪΑΣ

22/5 22:00

Προϊστορία : 2006(3-1)2007(2-2)2008(0-3)2009(2-0)2010(1-4)

Μποταφόγκο (3η-4β) : Δείγματα καλής και άκρως επιθετικής ομάδας,έχει δείξει τις 2 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος η Μποταφόγκο.Είναι αήττητη έχοντας μία ισοπαλία εντός έδρας και μία νίκη εκτός έδρας.Θεωρητικά στην αποψινή αναμέτρησει διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα κυρίως λόγω έδρας.

Απουσίες : Αμπρέου (επιθετικός)

Γκόϊας (20η-0β) : Με το αριστερό έχουν ξεκινήσει οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Γκόϊας,σε αυτές τις 2 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος,όπου μετράει ισάριθμες ήττες.Δείχνει να μην έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και να μην είναι έτοιμη αγωνιστικά να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του πρωταθλήματος.Ήδη κυκλοφορούν τα πρώτα σενάρια,όσον αφορά το μέλλον του προπονητή της,Έμερσον Λεάο.

Απουσίες : Καμία σημαντική απουσία

Εκτίμηση : Εκτιμώ ότι και οι 2 ομάδες θα σκοράρουν

Προταση : GOAL/GOAL


by zissis

«Βαυαρός» ο Γιαννούλης

Κάτοικος Κολωνίας θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Κώστας Γιαννούλης ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την τοπική ομάδα. Σημαντικές απολαβές περιλαμβάνει το συμβόλαιο του νεαρού άσου.

Ο 22χρονος αριστερός μπακ μετέβη στη γερμανική πόλη και υπέγραψε στην ομάδα του Μίκαελ Μάιερ με τις ετήσιες αποδοχές του να ανέρχονται στο ποσό των 150.000 ευρώ συν μπόνους που μπορεί να ξεπεράσουν ακόμα και το ποσό ολόκληρου του συμβολαίου του.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη ο Ηρακλής θα βάλει στα ταμεία του το συνολικό ποσό των 300.000 ευρώ για τη μεταγραφή του νεαρού άσου στη γερμανική ομάδα.

«Κλείνει» Επστάιν η ΑΕΚ!

Μία «ανάσα» από την απόκτηση του Ντένις Επστάιν βρίσκεται η ΑΕΚ, αφού όπως όλα δείχνουν ο Γερμανός άσος θα μείνει ελεύθερος από τον Ηρακλή και αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην «Ένωση». Σενάρια με Μπλάνκο και Σταντάρ Λιέγης.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει τονίσει αρκετές φορές την αναγκαιότητα απόκτησης νέων ποδοσφαιριστών για την ενδυνάμωση του ρόστερ και όπως όλα φαίνονται τα ...έργα ξεκινούν με την απόκτηση του Ντέβις Επστάιν που αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τον Ηρακλή και ακολούθως να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον «Δικέφαλο».
Ο 24χρονος Ντένις Επστάιν αγωνίζεται τα δύο τελευταία χρόνια με την φανέλα του «Γηραιού» και έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία, ενώ πρόκειται για έναν ιδιαίτερα χαρισματικό ποδοσφαιριστή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επστάιν διεκδικεί το ποσό των 480.000 ευρώ και την ελευθέρας του από τον Ηρακλή.

«Χτυπάει» και Βλάνταβιτς

Παράλληλα, έντονη κινητικότητα υπάρχει και στο ζήτημα της απόκτησης δεξιού χαφ και όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ θέλει να εντάξει στο έμψυχο δυναμικό της τον μέσο της Σάλτσμπουργκ, Αντμιρ Βλάνταβιτς, ο οποίος έχει αποκαλύψει σε Μέσο της Βοσνίας ότι έχει επικοινωνήσει με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και με τον Σάνελ Γιάχιτς.
Ο 28χρονος παίκτης ανήκει από το καλοκαίρι του 2009 στη Σάλτσμπουργκ, η οποία τον παραχωρεί με ένα ποσό το οποίο δεν θα υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ.
Τη φετινή σεζόν ο Βόσνιος μέσος είχε 23 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και πέτυχε μόνο ένα τέρμα με τη φανέλα της αυστριακής ομάδας.

Φήμες για Μπλάνκο και Σταντάρ

Δημοσιεύματα που αφορούν το ενδιαφέρον της Σταντάρ Λιέγης για την απόκτηση του Ίσμαελ Μπλάνκο έκαναν την εμφάνιση τους στο Βέλγιο, καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα «hetnewsblad.be», ο βελγικός σύλλογος θέλει να εντάξει στο ρόστερ του τον Αργεντινό της «Ένωσης»:

«Η Σταντάρ παρακολουθεί τον Ισμαέλ Μπλάνκο της ΑΕΚ. Ο Αργεντινός επιθετικός έκανε φέτος μέτρια σεζόν, αλλά τις δύο προηγούμενες ήταν πρώτος σκόρερ και θα μπορούσε να πουληθεί με 1 εκατ. ευρώ. Η Σταντάρ αναζητεί σέντερ φορ, διότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φύγει ο Μποκανί».

Όπως αναφέρει μάλιστα η «SportDay», ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Αρναρ Γκρέταρσον συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Σταντάρ Λιέγης, Λουτσιάνο ντ' Ονόφριο, στον οποίο πρότεινε τον Ράφικ Τζεμπούρ, τον Νάτσο Σκόκο και τον Μπλάνκο!
Όσον αφορά τον δεύτερο, οι «κιτρινόμαυροι» εμφανίζονται αποφασισμένοι να τον πουλήσουν σε κάποια ομάδα του εξωτερικού.

Σκέψεις για Δερμιτζάκη-Τοπαλίδη

Το φαβορί για τον πάγκο του ΠΑΟΚ είναι ο Πορτογάλος Ζόρζε Κόστα, ωστόσο, υπάρχει και η εναλλακτική λύση με τους Παύλο Δερμιτζάκη και Γιάννη Τοπαλίδη!

Δεν είναι μόνο το όνομα του Ζόρζε Κόστα που απασχολεί τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ όταν τέθηκε θέμα παραμονής του Φερνάντο Σάντος. Στην ΠΑΕ έψαχναν δεξιά και αριστερά, σε Ελλάδα και Ευρώπη για να βρουν τον κατάλληλο προπονητή που θα συνεχίσει το έργο του Πορτογάλου τεχνικού.

Η μια σκέψη ήταν να αναζητηθεί προπονητής της ίδιας σχολής, όχι απαραίτητα της πορτογαλικής, με τον Σέρτζιο Κονσεισάο να κινείται μυστικά προς την πατρίδα του και να προτείνει τον Ζόρζε Κόστα. Η δεύτερη σκέψη είχε να κάνει με την εγχώρια αγορά. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης είχε στο μυαλό του τον Νίκο Νιόπλια, όμως δεν προχώρησε γιατί ο πρώην τεχνικός της εθνικής ελπίδων είχε συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν το έβαλε κάτω, καθώς θέλει να εμπιστευτεί την ομάδα σε ανθρώπους που ξέρει, όπως ακριβώς και με τον Φερνάντο Σάντος. Όταν πριν από τρία χρόνια στην Θεσσαλονίκη τα στοιχήματα «έπεφταν» σε Ντούσαν Μπάγιεβιτς και Άγγελο Αναστασιάδης, αυτός μπήκε στο αεροπλάνο με προορισμό το Μόναχο και συμφώνησε με τον Πορτογάλο τεχνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα ήθελε να δει στο πάγκο της αγαπημένη του ομάδας δύο ανθρώπους που εκτιμά απεριόριστα και είναι υποστηρικτές του ΠΑΟΚ . Τον Παύλο Δερμιτζάκη(προπονητή του Πανθρακικού) και τον Γιάννη Τοπαλίδη(άμεσος συνεργάτης του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής μας). Ο Ζαγοράκης έχει συνεργαστεί και με τους δύο. Με τον πρώτο στον ΠΑΟΚ ως συμπαίκτες και με τον δεύτερο στην Εθνική.

Ο ισχυρός άνδρας της πιστεύει πως ο Δερμιτζάκης που έκανε τα πρώτα του βήματα στην Σούπερ Λίγκα με την ομάδα του Πανθρακικού θεωρείται από τους ανερχόμενους προπονητές του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ενώ για τον Τοπαλίδη, οι γνώσεις του για το ποδόσφαιρο είναι μεγάλες και πολύτιμες σε κάθε ομάδα.

Για την ώρα πάντως αυτό που παίζει πιο δυνατά, γιατί ο μισός ΠΑΟΚ βρίσκεται στην Πορτογαλία, είναι αυτό του 39χρονου Ζόρζε Κόστα. Πάντως δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να δούμε αν όχι τώρα στο μέλλον αυτό το δίδυμο, Δερμιτζάκης-Τοπαλίδης, στην τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου.

"Κανονιέρης" ο Τσαμάκ

Παίκτης της Αρσεναλ είναι και τυπικά ο Μαρουάν Τσαμάκ.

Ο 26χρονος Μαροκινός επιθετικός, μέχρι πρότινος παίκτης της Μπορντό, υπέγραψε συμβόλαιο μακράς διάρκειας όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα των "κανονιέρηδων". "Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που θαυμάζαμε γι' αρκετό καιρό και είμαι βέβαιος πως θα προσδώσει μεγάλη ποιότητα στην ομάδα", τόνισε μεταξύ άλλων ο Αρσέν Βενγκέρ.

Στην οκτάχρονη θητεία του στο σύλλογο του Μπορντό ο Τσαμάκ είχε συνολικά 293 συμμετοχές, ενώ πέτυχε 79 γκολ. Την περίοδο 2008-2009 σκόραρε 14 φορές και βοήθησε σημαντικά τους "γιρονδίνους" στην κατάκτηση του τίτλου, τερματίζοντας την επτάχρονη κυριαρχία της Λιόν. Καθοριστική ήταν και η συμβολή του στην πολύ καλή πορεία της γαλλικής ομάδας στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Αφού ολοκληρώθηκε η μεταγραφή, ο Τσαμάκ τόνισε στην ιστοσελίδα της Αρσεναλ: "Ένα μεγάλο μου όνειρο έγινε πραγματικότητα και νιώθω μεγάλη χαρά που ανήκω στην Αρσεναλ. Η ομάδα αυτή ήταν πάντα στην καρδιά μου. Πρόκειται για το σύλλογο που χωρίς καμία υπερβολή επιθυμούσα να ενταχθώ. Νιώθω ενθουσιασμένος που θα παίζω στο «Εμιρέιτς», μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς της Αρσεναλ. Θα δώσω τα πάντα για την ομάδα, την ομάδα που υποστήριζα από μικρός".

Το νέο απόκτημα των "κανονιέρηδων" θα φοράει την φανέλα με το νούμερο 29.

Google: Λύσεις για σύνδεση των τηλεοράσεων με το διαδίκτυο

Ο όμιλος Google του διαδικτύου ανακοίνωσε μια λύση για τη σύνδεση των τηλεοράσεων με το διαδίκτυο, που θα βασίζεται στο λειτουργικό της σύστημα Android, για να "συνδυαστεί το καλύτερο της τηλεόρασης και του Διαδικτύου".

"Η Google τηλεόραση είναι μια νέα πλατφόρμα, που κατά την άποψη μας, θα αλλάξει το μέλλον της τηλεόρασης", δήλωσε ένας αξιωματούχος του ομίλου ο Ρίσι Σάντρα, σε διάσκεψη της Google στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Η τεχνολογία αυτή, με βάση το πρόγραμμα Android με το οποίο λειτουργεί ένας αυξανόμενος αριθμός κινητών τηλεφώνων, θα είναι προσβάσιμη μέσω τηλεοράσεων συνδεδεμένων με το Διαδίκτυο, είτε άμεσα είτε μέσω αποκωδικοποιητή.

"Η μετάβαση ανάμεσα στην τηλεόραση και το Διαδίκτυο είναι απόλυτα συνεχής", υπογράμμισε ο Τσάντρα, κατά τη διάρκεια επίδειξης που σημαδεύτηκε πάντως από μερικές αναποδιές, και πραγματοποιήθηκε με ένα πληκτρολόγιο και έναν αποκωδικοποιητή.

"Για τον χρήστη, μικρή σημασία έχει το από πού προέρχονται τα προγράμματα, είτε πρόκειται για απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, είτε για μια συσκευή αναπαραγωγής ψηφιακών δίσκων (DVD player) ή από το διαδίκτυο-- αυτός θέλει απλώς να τα δει", τόνισε ο Τσάντρα .

Μουντιάλ 2010: Γεμάτα θα είναι τα στάδια

Ικανοποιητικός παραμένει ο αριθμός των τουριστών που θα επισκεφτούν τη Νότιο Αφρική το καλοκαίρι για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η αρχική πρόβλεψη ήταν ότι περίπου 450.000 τουρίστες θα βρεθούν στη χώρα με αφορμή το Μουντιάλ, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης οι διοργανωτές μιλάνε για έναν αριθμό της τάξεως των 300.000 επισκεπτών.

"Θα έχουμε περίπου 300.000 επισκέπτες. Θα είναι μικρότερος ο αριθμός από αυτόν που περιμέναμε αρχικά αλλά κανείς πριν τέσσερα χρόνια δεν είχε υπολογίσει την οικονομική ύφεση. Τα στάδια μας θα είναι γεμάτα και θα είναι ένα εξαιρετικό Μουντιάλ. Μόνο το 2% των εισιτηρίων ανήκει σε Αφρικανούς. Αρχικά εκτιμούσαμε σε 48.000. Οι πολίτες στην Αφρική δεν αγοράζουν εισιτήριο μέσω ίντερνετ. Είναι ένα λάθος που έκανε η FIFA αλλά και η απρόσιτη τιμή. Ο τρόπος που πωλούνται τα εισιτήρια δεν λειτουργεί σε χώρες της Αφρικής." τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός τουρισμού της Νοτίου Αφρικής.

Ποιες εκπλήξεις μας ετοιμάζει ο Γιώργος Αλκαίος;

Ο Γιώργος Αλκαίος μίλησε για τον διαγωνισμό της Eurovision, για τον ημιτελικό της και τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσει.

”Το κλειδί είναι ο ημιτελικός, γιατί μετά λες “τώρα μπήκαμε στον τελικό”. Και πρόσθεσε: “Είναι σαν μια ποδοσφαιρική ομάδα να φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ.... Εκεί δεν έχεις άγχος λες θα παίξω και όπως μου βγει δηλαδή τουλάχιστον να παίξω καλά, οργανωμένα.”

Ποιες εκπλήξεις θα δούμε από τον Γιώργο Αλκαίο και τους friends του στη Νορβηγία;

“Οι εκπλήξεις θα είναι το υπόλοιπο 50% που είχα πει μετά τον ελληνικό τελικό. Είχα πει ότι είδατε το 50%... Ήταν προσχεδιασμένο για να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που περάσουμε και να ξέρουμε πώς πρέπει να βγούμε στην Ευρώπη. Είχαμε ψαχτεί ήδη σε σχέση με τα ρούχα, σε σχέση με την ενορχήστρωση και με το τι πρέπει να κάνουμε. Νομίζω ότι θα δείτε μια πάρα πολύ απλή και αποτελεσματική παρουσία μαζί με τα εφέ της, αυτό θέλουμε...”.

Πηγή:Tivo News

Magic De Spell-Τρίφωνο απόψε στο "Amstel live"

Οι Magic De Spell, οι Τρίφωνο, ο Απόστολος Ρίζος και ο Κώστας Χρονόπουλος εμφανίζονται στο «Αmstel Live – Γιατί έτσι σας αρέσει» που προβάλλεται απόψε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Οι Magic De Spell διηγούνται την 30 ετών πορεία τους, τα τραγούδια και τα νέα στοιχεία που εισάγουν στις μουσικές τους ώστε μέσα απ’ αυτά να εξελίσσονται συνέχεια.

Οι «Τρίφωνο»: Νίκος Κουρουπάκης, Ερωφίλη και Δημήτρης Υφαντής, ερμηνεύουν αγαπημένα τραγούδια και αποκλειστικά για την εκπομπή τραγουδούν σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση ένα τραγούδι από τη νέα τους δουλειά.

Ο Απόστολος Ρίζος τραγουδάει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση αποκλειστικά για τους τηλεθεατές του Amstel Live ένα τραγούδι από την καινούργια του δισκογραφική δουλειά λίγες μέρες πριν από την κυκλοφορία της.

Σε ένα ρόλο-έκπληξη ο Στράτος Τζώρτζογλου τραγουδάει μαζί με τους Vertigo ένα τραγούδι του Παύλου Σιδηρόπουλου.

Για πρώτη φορά, οι «Τρίφωνο», τραγουδούν μαζί με τους Magic De Spell και ξεσηκώνουν το κοινό! Οι «Τρίφωνο» αποκαλύπτουν πως συναντήθηκαν και πως ένωσαν τις φωνές σ’ ένα σχήμα που έχει χαρίσει μοναδικά τραγούδια και μελωδίες.

Την εκπομπή παρουσιάζει η Νάντια Σπηλιωτοπούλου και εξελίσσεται στο Olympico Café.

Τζίνα Αλοιμόνου: Εκτός «Πολυκατοικίας»

Δεν θα συμμετέχει τελικά στην «Πολυκατοικία» η Τζίνα Αλοιμόνου.

Οι υπεύθυνοι προόριζαν την ηθοποιό για ένα δυνατό ρόλο. Θα υποδυόταν μια δυναμική γυναίκα, η οποία μετά το θάνατο του συζύγους της θα αναλάμβανε τα ηνία της εκδοτικής εταιρείας στην οποία εργάζονται τόσο ο Τάκης, όσο και η Λουκία.

Και ενώ αρχικά η συμφωνία είχε κλείσει, τελικά η Τζίνα Αλοιμόνου ειδοποίησε τους υπευθύνους ότι για δικούς της λόγους δεν θα αναλάβει τον ρόλο.

Μετά από αυτό οι ιθύνοντες ψάχνουν για την αντικαταστάτριά της.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Τι συζητάνε οι άνδρες μεταξύ τους

Ποδόσφαιρο και πάλι ποδόσφαιρο είναι στο μυαλό των ανδρών.

Οι γυναίκες έρχονται τρίτες και καταϊδρωμένες. Όταν οι άνδρες συναντώνται με τους φίλους τους, το κυριότερο θέμα των συζητήσεων τους είναι το ποδόσφαιρο και όχι οι σύζυγοι τους, οι αγαπημένες τους ούτε καν η εργασία τους.

Περίπου το 90% των ερωτηθέντων ανδρών σε μια παγκόσμια δημοσκόπηση απάντησαν ότι οι αγαπημένες τους ομάδες και οι παίκτες τους είναι το κύριο θέμα των συζητήσεων με τους φίλους τους, ενώ άλλα σημαντικά θέματα απασχολούν το 45% και τα θέματα εργασίας το 34%.

Το ποδόσφαιρο είναι το κύριο θέμα των συζητήσεων των ανδρών στην Κίνα, 94%, και για το 93% στη Ρωσία σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διεξήχθη σε 15 χώρες και απευθύνθηκε σε 5.300 άνδρες.

Το θέμα των γυναικών έρχεται κατά σειράν "τρίτο" στις συζητήσεις των ανδρών στη Γαλλία και στη Γερμανία. Η Αγγλία αποδείχθηκε ότι είναι η πιο "ποδοσφαιρόπληκτη" και η πιο "ποδοσφαιρόφιλη" χώρα του Κόσμου.

Η "πρωτιά" των Εγγλέζων

Οι άνδρες συζητούν και παρακολουθούν τις αγαπημένες τους ομάδες περισσότερο από οπουδήποτε αλλού. Οι Άγγλοι παρακολουθούν --κατά μέσον όρο-- 2 ώρες και 22 λεπτά ποδόσφαιρο κάθε εβδομάδα και διαθέτουν περισσότερη ώρα για να συζητούν τα αποτελέσματα, τα γκολ, τις φάσεις και διάφορα στιγμιότυπα, ή ευτράπελα .

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Βραζιλία, όπου παρακολουθούν ποδόσφαιρο κατά μέσον όρο 92 λεπτά την εβδομάδα. "Ακολουθούν" η Ταϊλάνδη, η Ιρλανδία και το Μεξικό.

Η Νότια Αφρική, όπου φιλοξενείται τον επόμενο μήνα το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, θεωρείται από τα πιο οινωνικά κράτη καθώς το 20% των ανδρών παρακολουθούν το δημοφιλές και αγαπημένο τους άθλημα σε παρέες τουλάχιστον των 10 ατόμων.

Στη δημοσκόπηση, που διεξήχθη από την εταιρία OnePoll, συμμετείχαν άνδρες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Ρωσία, την Ταϊλάνδη, την Ιρλανδία, την Κίνα, τη Βραζιλία, το Μεξικό, τη Νότια Αφρική και την Ολλανδία.

Τέλος, το 57% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι τους ενδιαφέρει πολύ περισσότερο ο τελικός του ευρωπαϊκού Τσάμπιονς Λιγκ - το βράδυ μεταξύ Μπάγιερν και Ιντερ στη Μαδρίτη- που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (UEFA) απ' ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μεταγραφολογίας συνέχεια...

- Ο Παναθηναικός είχε κλείσει στις 15 Ιανουαρίου τη μεταγραφή του Σκόκο απο την ΑΕΚ. Μάλιστα, Πατέρας κι Αδαμίδης, είχαν συμφωνήσει σε όλα κι είχαν δώσει τα χέρια. Αλλά,ο Αδαμίδης υποχώρησε την τελευταία στιγμή επειδή, όπως παραδέχθηκε, φοβήθηκε το ξύλο απο τους οπαδούς της ΑΕΚ. Πλέον, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, το έδαφος έχει προετοιμασθεί και δεν υπάρχει λόγος να χαλάσει πάλι η μεταγραφή. Αν κι ο Σκόκο έχει '''στραβώσει'' με τον Νιόπλια, από μία δήλωση που είχε κάνει ο προπονητής του Παναθηναικού ο οποίος είχε πεί ότι '' δεν είναι ο παίκτης που λείπει απο τον Παναθηναικό ο Σκόκο''.

- Με 240.000 ευρώ τον χρόνο αμείβεται από τον ΠΑΟΚ ο Βιερίνια. Δεν είναι μικρό το ποσόο ποσό αλλά ο Πορτογάλος …ταράχθηκε όταν έμαθε ότι ο Σαλπιγγίδης συμφώνησε να γυρίσει στη Θεσσαλονίκη και τον "Δικέφαλο του Βορρά" με ετήσιες αποδοχές 600.000 ευρώ .Ο Βιερίνια θέλει αύξηση. Εάν επιμείνει ,θα δημιουργηθούν---συμπτωματικά ;-- οι κατάλληλες προυποθέσεις ώστε να μπεί θέμα παραχώρησης του στον Παναθηναικό που τον θέλει .

- Ανεξάρτητα με το τι λένε στον Πειραιά για τον Τοροσίδη, θα γίνει πάρτυ στον Ολυμπιακό εάν βρεθεί ομάδα που θα δεχθεί να δώσει τη ρήτρα των 7.000.000 ευρώ ώστε να πάρει τον διεθνή παίκτη ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί φέτος απο πολλά προβλήματα με τραυματισμούς και γενικά μοιάζει να έχει αποσυντονισθεί .

- Τρελός είναι ο Κυργιάκος να θέλει να φύγει από την Λίβερπουλ και την Αγγλία ; Ο Κυργιάκος προτιμά να μείνει εκεί αφού άλλωστε ξέρει ότι έχει το περιθώριο να συνεχίσει και για τη μεθεπόμενη σεζόν εάν στην προσεχή αγωνιστική περίοδο συμπληρώσει 22 συμμετοχές σε παιχνίδια όλων των διοργανώσεων .Ο Κυργιάκος έχει συμβόλαιο με την Λίβερπουλ για 1.500.000 ευρώ τον χρόνο.

- Για να κάνει μεταγραφές ο Αρης ,πρώτα θα πρέπει να εξασφαλίσει σχεδόν 2.000.000 ευρώ για να κλείσει μέρος απο τα ανοίγματα που έχει απο την εφετινή σεζόν. Αν δεν πουλήσει παίκτη ή παίκτες ο Αρης , θα έχει πρόβλημα .

- Επειγόντως ψάχνει για τερματοφύλακα ο Πανιώνιος που κοιτά για λύση ξένου γι αυτή τη θέση.

- Ολοι οι νεαροί παίκτες του Ηρακλή μπορούν να μείνουν ελεύθεροι ,εφόσον καταθέσουν προσφυγή .Και τους γλυκοκοιτάζουν σαν...κελεπούρια απο Παναθηναικό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρη, Ολυμπιακό.

- Ενα σενάριο που ακούγεται στη μεταγραφική πιάτσα για το ενδεχόμενο να μεταγραφεί ο αρχηγός της Εθνικής Παίδων Διαμαντάκος σε ιταλική ομάδα, έχει λογική. Αλλά πρώτα το παιδί θα πρέπει να καθιερωθεί έστω στους Νέους του Ολυμπιακού.

- Απο γραφείο μάνατζερ που έχει την βάση του σε προάστιο του Λονδίνου έκαναν στον Ατρόμητο μία απίστευτη πρόταση για παίκτη απο την Πρέμιερ Λιγκ .Οι Περιστεριώτες καταλαβαίνουν ότι αυτός ο αμυντικός θα τους λύσει όλα τα προβλήματα αλλά επειδή το όνομα είναι μεγάλο και σε τιμή ,σχετικά, λογική ''ψάχνονται'' μήπως πρόκεται για ....πρόταση—μούφα...

- Δεν είχε άλλη λύση ο Λαγός και μοιραία έμεινε στην ΑΕΚ με τα μισά χρήματα απο όσα θα έπαιρνε μέχρι τώρα .Αλλωστε ,στα 4 χρόνια που είναι στην Ενωση έχει βάλει στο λογαριασμό του 1.500.000 ευρώ. Για 49 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος .Δηλαδή ,για κάθε αγώνα που έπαιξε ,στοίχισε στην ΑΕΚ 30.000 ευρώ ....

“Big Brother” αλά γαλλικά για την Μανωλίδου!

Τη γαλλική εκδοχή του “Big Brother” επέλεξε τελικά ο Ant1 προκειμένου από τη νέα τηλεοπτική περίοδο να ανταγωνιστεί τη σαρωτική σε τηλεθέαση “Ζωή της άλλης”.

Πρόκειται για το “Secret Story”.

Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου concept είναι ότι οι συμμετέχοντες του reality έχουν κάποια καλά κρυμμένα μυστικά... τα οποία οι τηλεθεατές δεν θα γνωρίζουν από την αρχή, αλλά συνολικά. Δηλαδή θα καλούμαστε να μαντέψουμε ποιο μυστικό αντιστοιχεί σε κάθε συμμετέχοντα.

Φαβορί για την παρουσίαση του live είναι μέχρι στιγμής η Ευγενία Μανωλίδου.

Γιουροβιζιονικό «Taxi Girl»

Λίγο πριν από την τελική ευθεία της Eurovision και το «Taxi Girl» αφιερώνει δυο εκπομπές στο δημοφιλή διαγωνισμό που έχει αποκτήσει εκατομμύρια θαυμαστές.

Το Σάββατο 22 Μάιου στις 21:00 η οθόνη του ταξί γεμίζει με τις καλύτερες ελληνικές συμμετοχές όπως «Μάθημα Σολφέζ», «Άνοιξη», «Die for you» αλλά και με συμμετοχές άλλων κρατών που άφησαν το στίγμα τους στο πέρασμα του χρόνου.

Όλα για Μαλεζάνι

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασίσει ο Ιταλός τεχνικός Αλμπέρτο Μαλεζάνι αν επιθυμεί να εγκαταλείψει την πατρίδα του για λογαριασμό της Καβάλας.

Οι δύο πλευρές φαίνεται ότι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και οι «κυανόλευκοι» αναμένουν την απόφαση του άλλοτε προπονητή του «τριφυλλιού». Σε ότι αφορά τις πιθανότητες το φλερτ να καταλήξει σε γάμο είναι μοιρασμένες και αναμένονται εξελίξεις μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ακόμα άνθρωπος του μακεδονικού συλλόγου φαίνεται ότι εξετάζει κάποιες περιπτώσεις προπονητών και στην Ρουμανία.

Οι ιθύνοντες του ΑΟΚ θέλουν πρώτα να έρθουν σε συμφωνία με προπονητή και στην συνέχεια να οριστούν οι μεταγραφικές κινήσεις. Τα ονόματα που κάνουν…παρέλαση για λογαριασμό της Καβάλας είναι πολλά ωστόσο οι παράγοντες της Καβάλας δεν βιάζονται.

Facebook για παιδιά!

Το Togetherville είναι ένα νέο site κοινωνικής δικτύωσης σαν το Facebook όμως απευθύνεται για παιδιά..

Το νέο site κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά έκανε την εμφάνισή του για να φέρει τα παιδιά πιο κοντά.

Σκοπός της ιστοσελίδας είναι τα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα, να παίξουν, να επικοινωνήσουν και να διαπαιδαγωγηθούν με ασφάλεια.

Η ιστοσελίδα απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 10 ετών τα οποία απαγορεύεται να είναι εγγεγραμμένα στο Facebook και έχει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές που θέτει η Δράση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων των Παιδιών (COPPA).

Τέλος για μεγαλύτερη ασφάλεια οι κηδεμόνες των παιδιών, μεσολαβούν για τις νέες επαφές που θα κάνουν τα παιδιά τους όμως μην ξεχνάτε οτι πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί μιας και ο κίνδυνος υπάρχει πάντα.

Οριστική αυλαία για την “Παιδική χαρά”

Αν και η αγαπημένη κωμική σειρά “Παιδική χαρά”είχε πάρει το πολυπόθητο πράσινο φως από το Mega, τώρα άλλαξαν τα σχέδια του καναλιού.

Τελικά είναι πια οριστική η απόφαση να πέσει το φινάλε της σειράς φέτος και να μη συνεχίσει με δεύτερο κύκλο από Οκτώβρη. Όπως είναι λογικό το πρωταγωνιστικό δίδυμο Κόκλας-Λουιζίδου στενοχωρήθηκε αφού το MEGA δεν είναι συνηθισμένο σε τέτοιες μεθόδους αλλά ένεκα κρίσης...

Πηγή: medianiouz

Χειμωνιάτικο σκηνικό στις 21 Μαίου

Μια εικόνα απο το ΧΚ του Καιμακτσαλάν τα λέει όλα :


16 ώρες χιονόπτωσης και 15-20 πόντοι χιονιού!!!

Ευκαιρία για... σκι το τριήμερο του Αγ.Πνεύματος

Μπορεί να κλειστεί σε ίδρυμα το παιδί της

Αμαρτίες γονέων....

Η Μαριάννα Ντούβλη ίσως χάσει το παιδί της.

Μετά την αναφορά του φυσικού πατέρα, τις επόμενες μέρες θα περάσει από το γραφείο του εισαγγελέα, κρατώντας το dvd που είναι και η δουλειά της, προκειμένου να πείσει, ότι είναι ικανή ως μητέρα.

Αν δεν πείσει όμως, το παιδί πολύ πιθανό είτε να πάει στον πατέρα του, είτε σε κάποιο ίδρυμα.

Οι Scorpions έρχονται για ακόμα μια φορά στην Αθήνα

Είναι πλέον οριστική η συναυλία των Scorpions στην Αθήνα. Φαίνεται ότι το συγκρότημα δεν ήθελε να αφήσει παραπονεμένους τους Αθηναίους και να κάνει συναυλίες μόνο σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα και με την επίσημη ιστοσελίδα τους, το αγαπημένο συγκρότημα πολλών, πρόκειται να έρθει στην Αθήνα στις 6 Οκτωβρίου και να δώσει συναυλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Πληροφορίες για εισητήρια δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Γιατί οι Σαουδάραβες παίκτες δε μεταγράφονται στο εξωτερικό;

Όσοι παίζετε φανατικά Championship Manager ή Pro Evolution, δοκιμάστε το παρακάτω: προσπαθήστε να πάρετε έναν οποιονδήποτε Σαουδάραβα ποδοσφαιριστή στην ομάδα σας! Το μήνυμα που θα σας βγάλει το παιχνίδι λέει αλήθεια, δεν έχει χαλάσει η παιχνιδομηχανή σας: «Οι Σαουδάραβες ποδοσφαιριστές δεν επιτρέπεται να μετεγγραφούν στο εξωτερικό!».

Περίεργα πράγματα, αλλά αληθινά. Η εξήγησή τους, απλή: οι πρίγκιπες και οι εμίρηδες της χώρας, που έχουν την πολιτική εξουσία, ελέγχουν και τη μπάλα. Στην Ομοσπονδία ή/και στις ομάδες, πολλοί από αυτούς κατέχουν ηγετικές θέσεις, και δεν τους αρέσει να βλέπουν τους καλύτερους και πιο αναγνωρίσιμους παίκτες τους να φεύγουν για το εξωτερικό. Εκεί βρίσκεται η βάση αυτού του τόσο περίεργου φαινομένου.
Παράλληλα, οι εμίρηδες φοβούνται ότι οι παίκτες τους δεν θα αντέξουν την αυστηρότητα και πειθαρχία των πρωταθλημάτων του εξωτερικού, και τους εμποδίζουν να φύγουν.

Πάντως, τα τελευταία χρόνια η παγκοσμιοποίηση χαλάρωσε κάπως τους περιορισμούς αυτούς.
Κι έτσι, ο Σάμι Αλ-Τζαμπέρ (163 συμμ./44 γκολ με την εθνική) και ο Φαχάντ Αλ-Γκεσεγιάν έγιναν οι πρώτοι δύο παίκτες που έπαιξαν εκτός Σαουδικής Αραβίας. Ο πρώτος, στην αγγλική Γουλβς (2000), και ο δεύτερος στην –πρόσφατη αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ– ολλανδική Άλκμααρ (1998).
Ακολούθησε ο αμυντικός Χουσεϊν Αμπντελγκανί, που το 2008 μεταγράφηκε στην ελβετική Ξαμάξ, ενώ ο Φουάντ Ανουάρ έπαιξε για λίγο σε μια ομάδα της Κίνας.

Ακόμα και με τα σκυλιά δεμένα, όμως, είναι πια τόσο λίγοι οι Σαουδάραβες παίκτες που ενδιαφέρονται να φύγουν, που δε χρησιμεύει σε τίποτα το χαλάρωμα του «νόμου». Κι αυτό, είτε διότι οι παίκτες έμαθαν να ζουν με αυτό τον «κανόνα», είτε διότι φοβούνται το άγνωστο, είτε διότι είναι ήδη πάμπλουτοι στις ομάδες τους!!!
Και ειδικά για το τελευταίο, τους αδικεί κανείς; Στην πατρίδα τους, κερδίζουν τόσα όσα πουθενά δε θα κέρδιζαν.

Εδώ άλλοι «το κυνηγούν» να πάνε στη Σαουδική Αραβία για τα εύκολα συμβόλαια, τα «πετροδολάρια» και το «χαλαρό» πρωτάθλημα. Όπως κάποιοι πρώην «δικοί» μας: ο Τζιοβάνι του Ολυμπιακού (Αλ-Χιλάλ), ο Ρικάρντο Μπόβιο του Παναθηναϊκού (Αλ-Σαμπάμπ), ο Μοχάμεντ Καλόν της ΑΕΚ (Αλ-Ιττιχάντ)…

Αυτοί γιατί να φύγουν;

Κλείνει Σκόκο ο Παναθηναϊκός!

Όργιο φημών θέλει τον Παναθηναϊκό να συμφώνησε με την ΑΕΚ για τον Νάτσο Σκόκο έναντι 1.5εκ ευρώ συν τον Βαγγέλη Μάντζιο και όπως όλα δείχνουν ο Αργεντινός οδεύει προς Παιανία!

Αποτέλεσε το φετινό μεταγραφικό σίριαλ. Εξάλλου όταν ήθελε έκανε... παπάδες μέσα στο γήπεδο. Στην ΑΕΚ δεν ήθελε να παραμείνει. Ξενερωμένος με την κατάσταση αλλά και με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς δήλωνε δυστυχισμένος. Ο Παναθηναϊκος μετά την λευκή πετσέτα του Κόκκαλη έμεινε μόνος στη διεκδίκηση του Νάτσο Σκόκο και οι φήμες οργίαζαν ότι «έκλεισε» στους νταμπλούχους.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει οι «πράσινοι» τα βρήκαν με την «Ένωση» στο 1.5εκ ευρώ και τον Βαγγέλη Μάντζιο ως έμψυχο αντάλλαγμα! Από την στιγμή που ο Ολυμπιακος δεν μπορεί να μπει άμεσα στο κόλπο, η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία για πλειστηριασμό και όπως όλα δείχνουν ο Αργεντινός χαφ γίνεται μόνιμος κάτοικος Παιανίας.

Δήλωση με... νόημα

Φυσικά αυτό το φλερτ κρατάει καιρό και ανά τακτά χρονικά διαστήματα προέκυπτε κάτι που έδειχνε την επιθυμία του Σκόκο να μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό. Αρκετά πρόσφατη ήταν η ατάκα στους συμπαίκτες του σε εκείνο το γλέντι στα βόρεια προάστια, όταν τους έλεγε «τι με ρωτάτε για τον Ολυμπιακό εγώ στον Παναθηναϊκό θα πάω» ενώ χθες όταν ρωτήθηκε για το εάν έχει συμφωνήσει με τους νταμπλούχους είπε με νόημα ότι «δεν θέλω να απαντήσω σε αυτό».

Ο... έρωτας του Αντωνίου

Από κει και πέρα, αξίζει να σταθούμε και στο ότι ο Σκόκο είναι ο διακαής πόθος των ανθρώπων του Παναθηναϊκού και ιδιαίτερα του Κώστα Αντωνίου. Ο football manager τον θεωρεί εξαιρετική περίπτωση, μιας και μπορεί να παίξει τόσο δεξιά και αριστερά όσο και πίσω από τον Σισέ. Τα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα του Αργεντινού δεν πτοούν τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» που έχουν σαν... παράδειγμα του περίπτωση του Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος... γούσταρε στον Παναθηναϊκό και το έδειχνε σε κάθε ευκαιρία.

Η… Ιθάκη του Γιουρόπα Λιγκ

Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Μπορεί ο Ολυμπιακός να ξέμεινε από λεφτά, αφού ο Κόκκαλης δεν πληρώνει άλλο, μπορεί να ξέπεσε στο Γιουρόπα Λιγκ, όμως παίκτες και τεχνική ηγεσία θα γίνουν…άσσοι στη Γεωγραφία. Θα ανακαλύψουν άγνωστες ομορφιές της Ευρώπης, που μπορούν αργότερα να επισκεφθούν για διακοπές.

Η Ισλανδία είναι νησιωτική χώρα της Βόρειας Ευρώπης στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Βρίσκεται ανάμεσα στη Γροιλανδία, τη Σκωτία και τη Νορβηγία. Ο πληθυσμός της είναι 320.543 κάτοικοι και πρωτεύουσά της το Ρέικιαβικ. Κατά μια ερμηνεία, είναι η χώρα Θούλη που επισκέφτηκε ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης στο θρυλικό του ταξίδι τον 4ο αιώνα π.Χ. Εθνική εορτή στη χώρα είναι η 17η Ιουνίου.

Η οικονομία της χώρας βασίζεται στην αλιεία, που αποφέρει το 60% των εσόδων από εξαγωγές και απασχολεί το 8% του εργατικού δυναμικού. Η Ισλανδία δεν έχει κάποιο άλλο φυσικό πόρο πέρα από ψάρια και άφθονη υδροηλεκτρική και γεωθερμική ενέργεια. Oλα αυτά θα τα μάθουν καλά οι παίκτες του Ολυμπιακού, αν κληρωθούν να αντιμετωπίσουν την Μπρεϊντάμπλικ στη 2η προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Αρμενία, επίσημα Δημοκρατία της Αρμενίας, είναι μια χώρα της Ευρασίας ανάμεσα στη Μαύρη Θάλασσα και την Κασπία Θάλασσα στο Νότιο Καύκασο. Συνορεύει στα δυτικά με την Τουρκία, στα βόρεια με τη Γεωργία, ανατολικά με το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράν στα νότια. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι ανάμεσα στην Ανατολική Ευρώπη και τη Δυτική Ασία. Στο συγκεκριμένο… μάθημα θα εξεταστούν οι «ερυθρόλευκοι» αν κληθούν να αντιμετωπίσουν την Μίκα Ασταράκ.

Τα Νησιά Φερόες, που σημαίνει Νησιά των Προβάτων, είναι ένα σύμπλεγμα 18 νησιών, (17 κατοικήσιμα), που αποτελούν ομώνυμο αρχιπέλαγος στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό ανάμεσα στην Σκωτία, την Νορβηγία και την Ισλανδία με συνολική έκταση 1.399 τ.χλμ. και πληθυσμό 48.856 κατοίκους. Η εθνική εορτή εορτάζεται στις 29 Ιουλίου. Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι πολύ πιθανό να συμπέσει με τον αγώνα Βίκινγκουρ-Ολυμπιακού.

Το Πριγκηπάτο της Ανδόρρας είναι ένα πολύ μικρό κράτος, αποκλεισμένο από τη θάλασσα. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ευρώπη, στα ανατολικά Πυρηναία, μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας. Έχει έκταση 468 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 83.888. Το συνολικό μήκος της χώρας είναι 40 χλμ. Εκτός της Πρωτεύουσας περιλαμβάνει 7 χωριά. Πρωτεύουσα είναι η Ανδόρρα λα Βέγια. Σε αυτήν ίσως αγωνιστεί ο Ολυμπιακός, κόντρα στην Σάντα Τζούλια (όχι την Αλεξανδράτου), μία από τις πιθανές αντιπάλους του στο Γιουροπα Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός θα βγει στον πηγαιμό για την Ιθάκη και σίγουρα θα’ ναι μακρύς ο δρόμος. Από το Γιουρόπα Λιγκ πλούτη δεν προσδοκά να αποκτήσει ο Ολυμπιακός. Θα του δώσει όμως το ωραίο ταξίδι. Χωρίς αυτό δεν θα έβγαινε στο δρόμο. Κι αν πτωχικό το βρει, το Γιουρόπα Λιγκ, δεν θα τον γελάσει. Ετσι σοφός που θα έχει γίνει ο Ολυμπιακός, με τόση πείρα, ήδη κατάλαβε το Γιουρόπα Λιγκ τι σημαίνει…

Σ.Κόκκαλης στο δ.σ.: Ότι έβαλα, έβαλα!

Κουρασμένος από την πολυετή ενασχόλησή του με την ομάδα, πικραμένος από τις πρόσφατες αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του, αλλά κυρίως εγκλωβισμένος σε μια οικονομική δίνη που απειλεί να “πνίξει” όλο το οικοδόμημα του Ολυμπιακού είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης, όπως φάνηκε στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ.

Ο Σ. Κόκκαλης έδειξε με την απόφασή του να προκηρύξει εκλογές για τις 14 Ιουνίου, ότι είναι έτοιμος να παραδώσει την ΠΑΕ σε όποιον επιχειρηματία ενδιαφερθεί πραγματικά και όχι φιλολογικά για να την αποκτήσει, όμως από την άλλη αν παραμείνει, κάτι που φαντάζει και το πιο πιθανό σενάριο, είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει μια πολύ σφιχτή οικονομική πολιτική.

Ότι έβαλα, έβαλα...”, είπε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ο Σ. Κόκκαλης, θέλοντας να αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει στην ομάδα, ενώ τους έριξε και το...γάντι, λέγοντας τους:

Όποιος θέλει ακριβό προπονητή ή όποιον άλλον να τον φέρει εδώ και να τον πληρώνει κιόλας...”

Πάντα στο ίδιο πνεύμα, ο Σ. Κόκκαλης, είπε για την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό:
Αν δεν έρθει κάποιος άλλος και μείνω εγώ, τότε η ομάδα θα πορευτεί τη νέα περίοδο με τα λεφτά που θα έχει από τα έσοδά της”.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση στον Ολυμπιακό είναι πιο δύσκολη από ποτέ και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις. Αν πάντως ο Κόκκαλης παραμείνει στην ομάδα εκτός από το χαμηλό μπάτζετ σε όλα τα επίπεδα, θα προχωρήσει και σε σημαντικές αλλαγές στη δομή του διοικητικού συμβουλίου.

Μόνο 100.000 ευρώ θα δώσουν σε φιλανθρωπικό σκοπό από το "dancing with the stars"

ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΕΡΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ 100.000 ΕΥΡΩ; ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ;

Επιτέλους ο ΑΝΤ1 ανακοίνωσε το μυθικό ποσό που θα δώσει στο ίδρυμα 'κάνε μια ευχή' για το "dancing with the stars".

Θα είναι λέει 100.000 ευρώ από τα μηνύματα του κόσμου, ποσό που είναι ευτελές για να μας τσαμπουνάνε ότι το κάνουν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Και επειδή το έχουμε δει το παραμύθι πολλές φορές θα μας πούνε πόσα είναι τα έσοδα από το reality;
Μην μας πούνε ότι βγάζουν μόνο 200.000 - 300.000 ευρώ και μας τρελάνουν γιατί είναι προιόν με μεγάλη διαφήμιση και τηλεθέαση σε κάθε επεισόδιο.

Θα δώσουν ένα ποσό 100.000 ευρώ και προσπάθησαν τόσο καιρό να μας πούνε ότι όλα γίνονται για την φιλανθρωπία. Είναι ή όχι παραμύθι; Μόνος του ο σταθμός μπορούσε να δώσει αυτό το ποσό χωρίς να το διαφημίζει και να ζητάει την συνδρομή του κόσμου.

Και λένε αν τα έσοδα από τα μηνύματα υπερβούν το ποσό αυτό η δωρεά θα διαμορφωθεί ανάλογα. Να μην βάλουν δηλαδή τίποτα την τσέπη τους.

Ζητούν και στην Ελλάδα επώνυμα blog

Προτάσεις για την εφαρμογή και στην Ελλάδα του πρόσφατου νόμου Μπερλουσκόνι για την ανωνυμία των μπλογκ εξετάζει η κυβέρνηση.

Η δήθεν «παραίτηση» της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου εξαιτίας υποτιθέμενου σκανδάλου που «αποκαλύφθηκε» από μπλογκ προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης.

Έτσι επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα της ανωνυμίας των μπλογκ και των δεκάδων μηνύσεων που έχουν καταθέσει εις βάρος τους πολιτικοί, κυβερνητικά στελέχη και επιχειρηματίες.

Πάντως το ιταλικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στις 10 Μαΐου από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο, στην παράγραφο 28 εξισώνει τα μπλογκ με τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Σύμφωνα με το ιταλικό σχέδιο, οι ιδιοκτήτες των μπλογκ θα πρέπει να προσκομίζουν στο υπουργείο Τύπου στοιχεία που να αποδεικνύουν την ταυτότητα του κατόχου τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα κλείνουν.

Σύμφωνα με “Τα Νέα” τη συγκεκριμένη πρόταση επανέφεραν χθες σε συζητήσεις τους ανώτερα κυβερνητικά στελέχη που επεσήμαναν με νόημα πως «πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο συνεχιζόμενο καθεστώς ανομίας στον χώρο των μπλογκ».

Τα δύο τελευταία χρόνια μόνο στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής έχουν κατατεθεί περισσότερες από 600 μηνύσεις από πολίτες, οι οποίοι συκοφαντήθηκαν μέσα από ανώνυμα μπλογκ. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έγινε δυνατό να βρεθεί ο συντάκτης των ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων για τα οποία έχει γίνει μήνυση.

Όπως προέκυψε από σχετική έρευνα των διωκτικών αρχών, στην Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί 132.000 μπλογκ από τα οποία τα 3.500 έχουν καθημερινή ανανέωση.

Οι "Πρωταγωνιστές" στην Τουρκία

Τις μέρες που ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν στην Αθήνα, οι «Πρωταγωνιστές», στην εκπομπή που θα μεταδοθεί την Κυριακή 23 Μαΐου στις 23:50 από το MEGA, ταξίδεψαν στη Σμύρνη και συνάντησαν τους Έλληνες που ζουν μόνιμα στα παράλια της Τουρκίας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, οι δημοσιογράφοι Λίνα Παπαδάκη, Άντρη Κωνσταντίνου και οι οπερατέρ Γιώργος Πετρόπουλος και Αντρέας Πετρόπουλος, έζησαν 4 ημέρες στη Σμύρνη προσπαθώντας να γνωρίσουν την πόλη που κάποτε αποκαλούσαν Νέα Υόρκη της Μεσογείου. Από τους νεολαίους της μεγάλης παραλίας που πίνουν αλκοόλ και δεν φορούν μαντήλες, μέχρι εκείνους της άνω πόλης που περιμένουν το συσσίτιο του Δήμου για να ζήσουν.

Στην κάμερα μιλούν μεταξύ άλλων:
• Ο Τουρκοκρητικός Τζαζίμ Ινάμ, μια εμβληματική φιγούρα των Αλατσάτων που κάποτε ήταν αμιγώς ελληνικό χωριό και τώρα ζουν εκεί μόνο δύο τουρκοκρητικοί
• Ο Ομέρ, ιμάμης κάποτε στο τζαμί των Αλατσάτων – που κάποτε ήταν η Παναγία των Εισοδίων – ο οποίος πρωτοστατεί για να γίνει το τζαμί χριστιανικό μουσείο
• Η Θεοδώρα Χατζούδη, με την 10χρονη κόρη της Μαρία Ελένη που σκέφτεται να μεταναστεύσει στον Καναδά γιατί δε θέλει η χριστιανή κόρη της να μεγαλώσει σε μια μουσουλμανική χώρα
• Η Μαρία Εκμεκτσίογλου, μια μπριόζα μαγείρισσα — διάσημη στην Τουρκία με βραβεία και τηλεοπτικές εμφανίσεις — που αποκαλύπτει στους «Πρωταγωνιστές» τα μυστικά της «αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας»

Ακόμη ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντά την Χαρούλα Αλεξίου η οποία του εξομολογείται τις συμβουλές που της έδινε η Σμυρνιά γιαγιά της Κατίνα αλλά και το παράπονο της γιαγιάς της. Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια πήγε στη Σμύρνη για τη μετονομασία ενός δρόμου της πόλης σε «Haris Aleksiou».

Επίσης, η κάμερα της εκπομπής κατέγραψε τη γιορτή νεολαίας στο γήπεδο μπάσκετ της Σμύρνης πόλης με ομιλητή τον Ταγίπ Ερντογάν.

Τι θα δούμε στο Chartshow αυτή την Κυριακή;

Το «Chart Show - Your Countdown», την Κυριακή 23 Μαΐου, στις 21:00 αρχίζει την αντίστροφη μέτρηση για το πιο επιτυχημένο ντεμπούτο άλμπουμ καλλιτέχνη των τελευταίων 40 ετών.

Και φυσικά θα υπάρξουν ανατροπές και εκπλήξεις…

Αυτή την Κυριακή το «Chart*Show - Your Countdown» μας θυμίζει το επιτυχημένο ντεμπούτο τραγουδιστών που τώρα είναι στην κορυφή της ελληνικής μουσικής σκηνής, τραγουδιστών που άφησαν εποχή, που τάραξαν τα δισκογραφικά νερά με το ξεκίνημά τους και διέγραψαν και στη συνέχεια μια εντυπωσιακή πορεία.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά και... Ο Γιώργος Κοινούσης ή ο Ορφέας Περίδης βρίσκεται στην υψηλότερη θέση; Η Νατάσα Θεωρίδου ή η Αλέξια κάνει την έκπληξη; Σε ποια θέση βρίσκουμε τον Χάρη & Πάνο Κατσιμίχα και τα «Ζεστά ποτά» τους και σε ποια τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και το «Στην αγορά του κόσμου»;

Δίσκοι με τραγούδια για παιδιά από ποια θέση του Top 30 μας χαρίζουν τις μελωδίες τους; Οι Ελεύθεροι, γνωστοί ως παπαροκάδες, ή ο Χάρρυ Κλυν κάνουν την ανατροπή; Χάρις Αλεξίου, Αντώνης Ρέμος, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Έλενα Παπαρίζου ποια θέση έχουν κατακτήσει; Ποια μεγάλα ονόματα δεν θα συναντήσουμε σε αυτό το Top 30;

Αυτή την Κυριακή, η Ναταλία Γερμανού θα υποδεχτεί στο studio της εκπομπής την Ελισάβετ Μουτάφη, τον Γιώργο Τσαλίκη, τη Ντορέττα Παπαδημητρίου, τον Στέλιο Κρητικό και τον Μίλτο Καρατζά, για να συζητήσουν για την αντίστροφη μέτρηση του Top 30. Στο πλατό του «Chart Show-Your Countdown» το δικό τους ξεχωριστό «παρών» δίνουν ο Χρήστος Δάντης, ο Γιώργος Τσαλίκης, ο Γιάννης Βαρδής, ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Γιώργος Κοινούσης, τα Παιδιά από την Πάτρα, ο Γιώργος Σαλαμπάσης, ο Τριαντάφυλλος και η Μαρία Νομικού.

Πηγή: tvnea

Η μεσημεριανή ζώνη του Alter γίνεται... βραζιλιάνικη!

Θα θυμάστε τις μοναδικές σαπουνόπερες με το ανατρεπτικό σενάριο και τους... περίεργους διαλόγους από Λατινική Αμερική;

Με κάτι ανάλογο πρόκειται να αντικαταστήσουν, όπως λέγεται στο τηλεοπτικό παρασκήνιο, κάποια από τις μεσημεριανές εκπομπές του Alter.

Τώρα ποια από όλες τις εκπομπές θα την... πληρώσει, κανείς δεν γνωρίζει καθότι ακόμα δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις από τους ιθύνοντες του σταθμού.

Ίδωμεν...

Ξανά το 50-50 του χρόνου;

Δεν αποκλείεται του χρόνου να ξαναδούμε μία πολύ επιτυχημένη κωμική σειρά από το Mega, το 50-50.

Οι ιθύνοντες του σταθμού ήδη έχουν δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη στη σειρά και τους συντελεστές της αφού πρόσφατα προβλήθηκε και η τηλεταινία «50-50».

Μόνο που τώρα οι ίδιοι άνθρωποι σκέφτονται να συνεχιστεί κανονικά για όλη τη χρονιά την ερχόμενη σεζόν το αγαπημένο σίριαλ που μέχρι και το τελευταίο επεισόδιό του έφερνε πολύ καλά νούμερα τηλεθέασης.

Μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη για τους τηλεθεατές που αγάπησαν την καθημερινότητα του Πέτρου Φιλιππίδη, του Σάκη Μπουλά και του Παύλου Χαϊκάλη.

Πηγή: Εγώ

"Μ+Μ": Γάμος μετ' εμποδίων....

Η αναγγελία του γάμου γίνεται αντιληπτή απο τα παιδιά των "Μ+Μ" στο επόμενο επεισόδιο της σειράς του Μega και δεν θα περάσει έτσι...

Aντιλαμβάνονται ότι η Μαργαρίτα και ο Μιχάλης θέλουν να τους αναγγείλουν το γάμο τους. Αποφασίζουν να τους ταλαιπωρήσουν γιατί η Ιόλη και ο Φοίβος δεν είναι σύμφωνοι να γίνουν από φίλοι, αδέλφια. Παρασέρνοντας και τα υπόλοιπα παιδιά κάνουν σχέδια πώς θα ανατρέψουν αυτό το γάμο.

Στο δείπνο που ετοιμάζει η Μαργαρίτα για να τους κάνει την αναγγελία, τα παιδιά φεύγουν, δεν κάθονται ν' ακούσουν και μετά βγαίνουν το βράδυ για να δείξουν ότι αν είναι μαζί θα παρασύρονται και τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Η Μπουμπού, όμως, που θέλει για μαμά της την Μαργαρίτα σταματάει πάλι να μιλάει, αναγκάζοντας τα παιδιά να αναθεωρήσουν τη στάση τους.

Αυτήν τη φορά, τα παιδιά ετοιμάζουν ένα τραγούδι για να πουν στην Μαργαρίτα και στον Μιχάλη ότι το μόνο που χρειάζονται είναι η αγάπη. («Αll you need is love»)

H εκδίκηση του Γεράσιμου οδηγεί στο τέλος...της "Οικογένειας βλάπτει"

Τίτλοι τέλους για την ελληνική σειρά «Η οικογένεια βλάπτειΙ» που θα μεταδοθεί την Τετάρτη 2 Ιουνίου απο το Mega.

Η ώρα της εκδίκησης για τον Γεράσιμο!

Το τηλεφώνημα από τη Νέα Υόρκη, αλλάζει οριστικά τη ζωή του Φιλώτα, αλλά και τις ισορροπίες μέσα στο σπίτι της οικογένειας. Ο Φιλώτας χαρίζει το σπίτι κι ένα αξιοπρεπέστατο ποσό... στον Γεράσιμο! Ο Γεράσιμος δεν χάνει την ευκαιρία και βάζει την Λαμπρινή στην θέση της!

Χαμός στο σπίτι της Οικογένειας!...

Αποδείξεις ότι τα Στρουμφάκια είναι Κομμουνιστές !!!

Μπορεί η σειρά με την οποία μεγαλώσαμε όλοι να φαίνεται αθώα, αλλά αν εστιάσουμε σε μερικές Τρανταχτές μεν αλλά και καλά καμουφλαρισμένες λεπτομέριες, βλέπουμε την αλήθεια σε όλο της το μεγαλείο!!!

1. Δεν έχουν κάποια επίσημη θρησκεία, με λίγα λόγια είναι άθεοι.

2. Υπάγονται σε έναν απόλυτο μονάρχη με κόκκινο σκούφο, που είναι φτυστός ο Μαρξ (Μπαρμπαστρούμφ)

3. Δεν είναι Ρατσιστές (τους βοηθούν όλους, χωρίς φυλετικές ή οποιουδήποτε είδους διακρίσεις)

4. Ακόμα και το αγγλικό όνομα της σειράς αποτελεί ένδειξη κομμουνισμού, καθως στην πραγματικότητα είναι αρχικά : S.M.U.R.F. = Sociable Men Under Red Father.

5. Φοράνε όλοι τις ίδιες στολές

6. Δεν υπάρχουν κοινωνικές τάξεις, καθώς κάτω από το μονάρχη, βρίσκονται όλα στο ίδιο σημείο της κοινωνικής πυραμίδας.

7. Δεν υπάρχει ιδιωτική περιουσία, καθώς τα σπιτάκια τα οποία κατοικούν δεν τους ανήκουν, απλά τους παρέχονται από τον μονάρχη τους.

8. Ο γυναικείος πληθυσμός (Στρουμφίτα) δεν εργάζεται.

9. Δεν υπάρχει ελευθερία λόγου (απόδειξη η συνεχής προπυλάκιση του Σπιρτούλη, μετά από κάθε προσπάθεια έκφρασης μίας ελεύθερης άποψης).

10. Απόδειξη αποτελεί και το περιστατικό με την βραχύχρονη ύπαρξη νομίσματος στο χωριό.Όταν ο λιχούδης απέκτησε νομίσματα, κατάφερε να αποσπάσει τις περιουσίες των υπόλοιπων στρουμφακίων (Όργανα Προκόπη, εργαλεία Ξευτέρη, σύνεργα ζωγραφικής Μελένιου, βιβλία Σπιρτούλη κ.α.), και να προκαλέσει δίαλυση της κοινωνίας. Η απόσυρση του νομίσματος επανέφερε την ισορροπία της κοινωνίας.


***Το άρθρο είναι καθαρά χιουμοριστικό, και δεν προσπαθεί να θίξει τα δόγματα και την ιδεολογία του Κομμουνισμού.

Δείτε ποιoς μπαίνει στο προφίλ σας στο Facebook

Το Facebook δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μάθει ποιοι έχουν συνδέονται στον λογαριασμό του.

Το Facebook πρόσθεσε μια νέα επιλογή στις ρυθμίσεις του λογαριασμού κάθε χρήστη, η οποία προστατεύει το προφίλ του από τρίτους, ενημερώνοντας τον για τυχόν «εισβολές».

Για να ενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή, πρέπει να μπείτε στις ρυθμίσεις του προφίλ σας και να μπείτε στις ρυθμίσεις ασφαλείας (Account Security) και να τις ενεργοποιείστε.

Μετά από αυτή τη ρύθμιση όταν μπείτε στο προφίλ σας από άλλο υπολογιστή, τότε το site θα σας ζητήσει να προσδιορίσετε τον υπολογιστή απ’ όπου μπαίνετε και στη συνέχεια σας στέλνει email για να επιβεβαιώσει οτι είστε εσείς.

Μεταγραφολογίας συνέχεια...

- Μπορεί η ΑΕΚ να κατάφερε έστω και στο τελευταίο παιχνίδι της περιόδου, να περισώσει ότι ήταν δυνατόν από την φετινή χρονιά με την εξασφάλιση του καλού εισιτηρίου για το Γιουρόπα Λιγκ, όμως σε καμία περίπτωση δεν έλυσε τα προβλήματα της. Το οικονομικό αποτελεί...θηλιά που σφίγγει καθημερινά την “Ένωση” και ως εκ τούτου οι μέτοχοι έχουν αποφασίσει ότι πωλούνται όλοι οι παίκτες της ομάδας, αρκεί να φέρουν ικανοποιητικά ανταλλάγματα.

- Και όταν λένε...όλοι, οι μέτοχοι δεν εννοούν μόνο τους υψηλά αμειβόμενους, όπως οι Σκόκο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο και Μαϊστόροβιτς, αλλά ακόμη και τους...πιτσιρικάδες της ομάδας που θεωρητικά θα αποτελέσουν την βάση πάνω στην οποία θα “χτιστεί” η νέα ΑΕΚ. Έτσι λοιπόν αν έρθει μια καλή πρόταση για τον νέο...Παπασταθόπουλο, όπως ήδη έχουν αρχίσει πολλοί να αποκαλούν τον Κώστα Μανωλά, στην ΑΕΚ υα του δείξουν αμέσως την πόρτα της εξόδου.

- Δεν βιάζεται ο Μπερνάρ Κουμορτζί να κλείσει σε κάποια ομάδα, καθώς πιστεύει ότι η φήμη του και το κασέ του θα...εκτοξευθούν σε περίπτωση που καταφέρει να είναι στην τελική επιλογή της Εθνικής ομάδας της Γκάνας για τα τελικά του Μουντιάλ. Το ενδιαφέρον της Φενερχμπαχτσέ για τον μέσο του Πανιωνίου είναι υπαρκτό, όμως ο ίδιος φαίνεται ότι...στοχεύει ακόμη ψηλότερα.

- Αυτοί πάντως που μελαγχολούν με την αγωνιστική εξέλιξη του Κουμορτζί είναι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Σχεδόν...τζάμπα τους τον έδινε τον Γκανέζο, το καλοκαίρι του 2007 ο Θωμάς Μητρόπουλος, όμως αυτοί προτίμησαν να πάνε για άλλα, πιο μεγάλα μεταγραφικά...ψάρια. Τελικά το Αιγάλεω παραχώρησε την ίδια περίοδο τον Κουμορτζί στον Πανιώνιο και φυσικά οι Νοεσμυρνιώτες δικαιώθηκαν πλήρως γι΄αυτή την επιλογή τους.

- Μάλλον πρέπει να κατάλαβαν στον Ολυμπιακό το φετινό μεγάλο λάθος τους με τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Ο νεαρός μέσος ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η ομάδα τους στο προχθεσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ , σε αντίθεση με κάποιους παλαιότερους, αλλά και νεότερους παίκτες που περιφέρονταν ασκόπως στο χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου.

- Σε ταξιδιώτη ανά την Ευρώπη έχει...μετατρέψει ο Πηλαδάκης, τον προπονητή της ΑΕΛ, Γιάννη Παπακώστα σε μια προσπάθεια να βρει μεταγραφικά λαυράκια. Προς το παρών τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα, όμως οι προσπάθειες ή καλύτερα τα ταξίδια θα συνεχισθούν, καθώς οι Πηλαδάκης θέλει η ΑΕΛ να μπει στο νέο της γήπεδο τον Νοέμβριο, έχοντας φτιάξει μια πολύ ισχυρή ομάδα.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Σεξ μεταξύ «φίλων»

Βρεθήκατε σε μια στιγμή αδυναμίας και καταλήξατε με την φίλη σας στο κρεβάτι;

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε για «φιλικό» σεξ και αναρωτιόμαστε τι μπορεί να σημαίνει. Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να το βιώσει κάποιαστιγμή και ο ίδιος αν δεν του έχει ήδη συμβεί.

Μπορεί όμως δύο πραγματικοί φίλοι να καταλήξουν στο κρεβάτι; Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν πρόκειται για πραγματική φιλία, όχι.
Αν όμως κάποιοι άνθρωποι θέλουν να είναι μαζί αλλά «βαφτίζουν» τη σχέση τους φιλία γιατί δεν μπορούν να ομολογήσουν στον εαυτό τους ότι έχουν ερωτικά αισθήματα ο ένας για τον άλλον, τότε αυτό, κάποια στιγμή, μπορεί να οδηγήσει και σε μια σεξουαλική σχέση. «Σε αυτές τις περιπτώσεις καλλιεργούνται φαντασιώσεις για το πώς θα ήταν η σχέση αν ήταν ερωτική. Οι φαντασιώσεις αυτές μπορείνα είναι σε κάποιο βαθμό συνειδητές ή να υπαγορεύονται από ασυνείδητες επιθυμίες που ακόμα και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν», τονίζει η κλινική ψυχολόγος Ίλια Θεοτοκά.

Πιθανά σενάρια

1. Να γίνουν ζευγάρι

Η σεξουαλική επαφή θα αποκαλύψει την ερωτική έλξη που υπέβοσκε τόσο καιρό και, αν και οι δύο είναι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και έχουν εκπληρωθείοι συνειδητές ή ασυνείδητες προσδοκίες τους, τότε είναι πολύ πιθανό η «φιλική»τους σχέση να μετατραπεί σε ερωτική.

2. Να καταστραφεί κάθε μορφή σχέσης
Από τη στιγμή που οι δύο «φίλοι» θα φτάσουν στο κρεβάτι η φαντασίωση γίνεται πραγματικότητα. Το αποτέλεσμα όμως μπορεί να μην έχει καμία σχέση με αυτό που ο ένας από τους δύο ή και οι δύο είχαν φανταστεί και τελικά να τους απογοητεύσει. Στην περίπτωση που απογοητευθούν και οι δύο, τα πράγματα είναι πιο απλά, αφού η οποιαδήποτε μορφή σχέσης θα λήξει… κοινή συναινέσει. Όταν όμως ο ένας από τους δύο, λόγω της απογοήτευσης, παραιτηθεί από κάθε ερωτική αξίωση και ο άλλος επιμένει, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.Και γίνονται ακόμα χειρότερα αν ο αποχωρήσας μπει ή είναι ήδη σε σχέση, αφού τότε προκύπτουν ασυνείδητοι ανταγωνισμοί και επιθυμία αυτού που μένει πίσω να καταστρέψει ή να παρέμβει στη σχέση του άλλου.

3. Να μην αλλάξει τίποτα

Είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί, όμως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να μην επηρεαστεί η σχέση και να συνεχιστεί από εκεί που είχε μείνει. Για να συμβεί κάτι τέτοιο όμως απαιτείται ωριμότητα και μια πραγματική σχέση εμπιστοσύνης,εκτίμησης, ανοιχτού διαλόγου και επικοινωνίας. Έτσι το γεγονός, αν δεν οδηγήσει σε ερωτική σχέση, θα ξεπεραστεί και θα ξεχαστεί.

Το Google παντρεύει την τηλεόραση με το ίντερνετ

Η τεχνολογία αυτή, με βάση το πρόγραμμα Android με το οποίο λειτουργεί ένας αυξανόμενος αριθμός κινητών τηλεφώνων, θα είναι προσβάσιμη μέσω τηλεοράσεων συνδεδεμένων με το Διαδίκτυο. Ο όμιλος Google του διαδικτύου ανακοίνωσε σήμερα μια λύση για τη σύνδεση των τηλεοράσεων με το διαδίκτυο, που θα βασίζεται στο λειτουργικό της σύστημα Android, για να "συνδυαστεί το καλύτερο της τηλεόρασης και του Διαδικτύου".

"Η Google τηλεόραση είναι μια νέα πλατφόρμα, που κατά την άποψη μας, θα αλλάξει το μέλλον της τηλεόρασης", δήλωσε ένας αξιωματούχος του ομίλου ο Ρίσι Σάντρα, σε διάσκεψη της Google στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Η τεχνολογία αυτή, με βάση το πρόγραμμα Android με το οποίο λειτουργεί ένας αυξανόμενος αριθμός κινητών τηλεφώνων, θα είναι προσβάσιμη μέσω τηλεοράσεων συνδεδεμένων με το Διαδίκτυο, είτε άμεσα είτε μέσω αποκωδικοποιητή.

"Η μετάβαση ανάμεσα στην τηλεόραση και το Διαδίκτυο είναι απόλυτα συνεχής", υπογράμμισε ο Τσάντρα, κατά τη διάρκεια επίδειξης που σημαδεύτηκε πάντως από μερικές αναποδιές, και πραγματοποιήθηκε με ένα πληκτρολόγιο και έναν αποκωδικοποιητή.

"Για τον χρήστη, μικρή σημασία έχει το από πού προέρχονται τα προγράμματα, είτε πρόκειται για απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, είτε για μια συσκευή αναπαραγωγής ψηφιακών δίσκων (DVD player) ή από το διαδίκτυο-- αυτός θέλει απλώς να τα δει" τόνισε ο Τσάντρα .

Χειμωνιάτικη γεύση στις 20 Μαίου

Εικόνα απο την κορυφη του Καιμακτσαλαν πριν λίγα λεπτά

Απολαυστε την!!!


και συνεχίζει να χιονίζει....

by zissis

Tα 20 επαγγέλματα του μέλλοντος

"Τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις παιδί μου;" Γιατρός, δικηγόρος, μηχανικός, δάσκαλος και πιλότος είναι συνηθισμένες απαντήσεις των περισσότερων παιδιών που όταν επειτα απο χρόνια βγουν στην αγορά εργασίας θα κάνουν το πτυχίο τους κορνίζα! Διότι κανείς δεν θα τους έχει πει, τουλάχιστον στην Ελλάδα, ότι σε 20 χρόνια, στο πολύ κοντινό μέλλον, θα χρειαζόμαστε αγρότες πόλεων, μετεωρολογική αστυνομία, χειρουργούς μνήμης, καθαριστές δεδομένων και "συνεργεία" ανθρώπινων μελών.

Η Βρετανική κυβέρνηση ανέθεσε σε ομάδα επιστημόνων να προσδιορίσουν τα επαγγέλματα του μέλλοντος, με βάση τις ανάγκες και απαιτήσεις που δημιουργούν οι τεχνολογικές, επιστημονικές, αλλά και κοινωνικές εξελίξεις. Τα αποτελέσματα με τα 20 επαγγέλματα του μέλλοντος παρουσιάστηκαν από την ομάδα Fast Future Research στην Έκθεση «Shape of Jobs to Come».


1. Κατασκευαστές μελών του ανθρώπινου σώματος:
Η πρόοδος της τεχνολογίας θα επιτρέψει την ζωντανών ανθρώπινων μελών. Επομένως θα υπάρξει ανάγκη "κατασκευαστών" ανθρωπίνων μελών, αλλά και καταστημάτων δηλαδή όπου θα πωλούνται και θα επισκευάζονται ανθρώπινα μέλη, οπως πχ είναι οι εκθέσεις - συνεργεία αυτοκινήτων.

2. Νανο-γιατροί: Οι εξελίξεις στον τομέα της νανοτεχνολογίας είναι πολύ πιθανόν να φέρουν αλλαγές στην περίθαλψη και έτσι θα χρειαστεί μια νέα γενιά νανο-ειδικών ιατρικής που θα εφαρμόζουν τις νέες θεραπείες.

3. Αγρότες γενετικά τροποποιημένων τροφίμων: Οι αγρότες νέας γενιάς θα καλλιεργούν φυτά και θα εκτρέφουν ζώα γενετικά τροποποιημένα έτσι ώστε να παράγουν περισσότερη τροφή με θρεπτικές πρωτεΐνες. Οι επιστήμονες ήδη ασχολούνται με την παρασκευή "θεραπευτικού" γάλακτος από αγελάδες πρόβατα και κατσίκες. Τώρα που πάμε εμείς με τις ελιές και τα λεμόνια;


4. Διαχειριστές/ σύμβουλοι ηλικιωμένων: Θα χρειαζόμαστε ειδικούς οι οποίοι θα διαχειρίζονται την υγεία και τις ανάγκες των ηλικιωμένων, οι ανάγκες των οποίων αλλάζουν. Αυτοί οι ειδικοί πρέπει να είναι σε θέση να εφαρμόζουν νέες θεραπείες και προγράμματα ψυχικής υγείας και εκγύμνασης.

5. Χειρουργοί αύξησης της μνήμης:
Χειρουργοί θα μπορούν να "προσθέσουν" επιπλέον μνήμη σε ανθρώπους, ώστε να μπορέσουν αυτοί να αποθηκεύσουν τον διαρκώς αυξανόμενο όγκο πληροφοριών. Πως γίνεται με τις κάρτες μνήμης στα κινητά, κάτι τέτοιο.

6. Ηθικιστές της Νέας επιστήμης:
Καθώς η επιστημονική πρόοδος επιταχύνεται σε τομείς όπως η κλωνοποίηση, ενδέχεται να χρειαστεί μια νέα γενιά ειδικών επιστημόνων που θα βοηθούν την κοινωνία να κάνει ηθικές επιλογές. Δεν θα είναι πια ζήτημα το αν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά το αν πρέπει.

7. Διαστημικοί πιλότοι, τουριστικοί ξεναγοί και αρχιτέκτονες:
Με εταιρείες ήδη πολλά υποσχόμενες στον τουριστικό χώρο, θα χρειαστούμε πιλότους και ξεναγούς του διαστήματος καθώς και αρχιτέκτονες που θα σχεδιάζουν που θα ζούμε και θα εργαζόμαστε. Προγράμματα σε εξέλιξη στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον περιλαμβάνουν ένα θερμοκήπιο στον Άρη, σεληνιακά φυλάκια και οχήματα εξερεύνησης του διαστήματος.

8. Αγρότες σε ουρανοξύστες:
Τα κάθετα αγροκτήματα σε ουρανοξύστες στο κέντρο των πόλεων αναμένεται να αυξηθούν γεωμετρικά μέχρι το 2020.

9. Ειδικοί αντιστροφής της κλιματικής αλλαγής: Όσο αυξάνονται οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, θα χρειαστούν μηχανικοί – επιστήμονες για να συμβάλουν στη μείωση ή και ανατροπή δυσάρεστων συνεπειών. Το φάσμα των επιστημών και τεχνολογιών που χρησιμοποιούν θα περιλαμβάνει, ενδεχομένως, τη συμπλήρωση των ωκεανών με ρινίσματα σιδήρου και την τοποθέτηση γιγαντιαίων ομπρελών που θα εκτρέπουν τις ακτίνες του ήλιου.

10. Ειδικές δυνάμεις για την επιβολή καραντίνας στην περίπτωση πανδημίας:
Εάν ένας θανατηφόρος ιός αρχίσει να εξαπλώνεται ταχέως, λίγες χώρες, και λίγοι άνθρωποι, θα είναι έτοιμοι. Το νοσηλευτικό προσωπικό δεν θα επαρκεί. Καθώς τα ποσοστά θνησιμότητας θα αυξάνονται και οι πόλεις θα κλείνουν, κάποιος πρέπει να αναλάβει την φύλαξη στις εισόδους των πόλεων. Σεκιούριτι για επιδημίες, δηλαδή.

11. Αστυνομία καιρικών μετατροπών: Η κλοπή σύννεφων για να δημιουργηθεί βροχή, είναι κάτι που ήδη συμβαίνει σε κάποιες γωνιές του πλανήτη και στο μέλλον θα χρειάζονται ειδικά σώματα που θα προστατεύουν τα σύννεφα και θα ελέγχουν ποιος έχει δικαίωμα να ψεκάσει με ιωδίδια αργύρου για να προκαλέσει βροχή από τα περαστικά σύννεφα. Eπάγγελμα meteo- police.

12. Εικονικοί δικηγόροι: Όσο περισσότερο επικοινωνούμε online, τόσο θα αυξάνεται η ανάγκη για ειδικούς δικηγόρους που θα επιλύουν νομικές διαφορές μεταξύ ατόμων που ζουν σε διαφορετικές χώρες με διαφορετικά νομικά συστήματα.

13. Εικονικοί διαχειριστές / ψηφιακοί καθηγητές
: Ευφυή είδωλα ή χαρακτήρες υπολογιστών (avatar) ενδέχεται να βοηθούν ή ακόμα και να αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις.

14. Κατασκευαστές εναλλακτικών οχημάτων:
Θα χρειαστούμε σχεδιαστές και κατασκευαστές της επόμενης γενιάς μέσων μεταφοράς, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υλικά και καύσιμα.

15. Προσωπικοί παρουσιαστές ειδήσεων:
Καθώς το τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό και διαδικτυακό περιεχόμενο γίνεται όλο και περισσότερο εξατομικευμένο θα υπάρξει ανάγκη ειδικών που θα ασχολούνται με ειδήσεις και θέματα προσαρμοσμένα στα προσωπικά ενδιαφέροντα καθενός.

16. Καθαριστες δεδομένων: Καθώς αυξάνονται τα ηλεκτρονικά δεδομένα και οι πληροφορίες για τον καθένα μας, θα χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ειδικους καθαριστές που θα πετούν με ασφάλεια ό,τι δεν χρειαζόμαστε.

17. Οικιακή ηλεκτρονική βοηθός: Οι ηλεκτρονικές βοηθοί θα μας βοηθούν να οργανώνουμε την ηλεκτρονική ζωή μας, θα οργανώνουν τα email μας, θα εξασφαλίζουν τη σωστή αποθήκευση των προφίλ, των δεδομένων και των passwords μας.

18. Χρηματιστές χρόνου:
Ο χρόνος είναι χρήμα και δεν αποκλείεται στο μέλλον ο χρόνος να τίθεται υπό διαπραγμάτευση σε κάποιο χρηματιστηριακό ταμπλό.

19. Υπάλληλοι κοινωνικής δικτύωσης:
Ενδεχομένως να χρειαστούμε ειδικούς που θα φροντίσουν ανθρώπους - θύματα της κοινωνικής δικτύωσης.

20. Προσωπικοί μάνατζερ: Αυτή η δουλειά θα είναι προέκταση του ρόλου που σήμερα παίζουν οι στιλίστες και οι μάνατζερς των διασημοτήτων. Θα είναι ο υπεύθυνος για την δημιουργία της προσωπικής μας «μάρκας», της προσωπικής μας εικόνας, που μπορεί να περιλαμβάνει τις προσωπικές μας αξίες και επιδιώξεις. Ένας ...Φουρθιώτης της μέλλοντος.

Αυτά συμβαίνουν στην Βρετανία. Στην Ελλάδα μόλις προσφάτως "ανακαλύψαμε" το επάγγελμα του πορνοστάρ! Επάγγελμα με μέλλον!

Εκπλήξεις Ντελ Μπόσκε στην αποστολή της Εθνικής Ισπανίας

Ο εκλέκτορας των “φούριος ρόχας” άφησε εκτός αποστολής για το Μουντιάλ τους Νεγκρέδο, Σένα, Καθόρλα και Γκουίθα, ενώ πήρε για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση τον Βαλντές και τον Πέδρο.

Δεν έλειπαν οι εκπλήξεις από την ανακοίνωση της τελικής 23άδας των Ισπανών που θα πάνε στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Αποκλείστηκαν βασικοί συντελεστές της επιτυχίας του 2008 όπως ο Σένα και ο Καθόρλα, ενώ εκτός έμειναν και Νεγκρέδο, Γκουίθα, Ντε Χέα, Ντιέγκο Λόπεζ και Αθπιλικουέτα.

Αντίθετα με το εθνόσημο στο στήθος για πρώτη φορά θα πάνε σε μεγάλη διοργάνωση οι Βίκτορ Βαλντές και Πέδρο Ροντρίγκεθ της Μπαρτσελόνα. Επίσης παρά τους τραυματισμούς που αντιμετωπίζουν κλήθηκαν οι Σεσκ Φάμπρεγκας και Φερνάντο Τόρες, οι οποίοι ενδέχεται να απουσιάσουν από το πρώτο ματς με την Ελβετία στις 16 Ιουνίου.

Αναλυτικά η 23άδα της Ισπανίας:
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ικερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης), Χοσέ Μανουέλ Ρέινα (Λίβερπουλ), Βίκτορ Βαλντές (Μπαρτσελόνα)
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ραούλ Αλμπιόλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Αλβάρο Αρμπελόα (Ρεάλ Μαδρίτης), Ζοάν Καπντεβίλα (Βιγιαρεάλ), Κάρλος Μαρτσένα (Βαλένθια), Γκεράρντ Πικέ (Μπαρτσελόνα), Κάρλες Πουγιόλ (Μπαρτσελόνα), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης)
ΜΕΣΟΙ: Τσάμπι Αλόνσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Σέρχι Μπούσκετς (Μπαρτσελόνα), Τσεσκ Φάμπρεγας (Αρσεναλ), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Τσάβι Μαρτίνεθ (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Νταβίντ Σίλβα (Βαλένθια), Τσάβι Ερνάντεθ (Μπαρτσελόνα)
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Χεσούς Νάβας (Σεβίλη), Χουάν Μανουέλ Μάτα (Βαλένθια), Πέδρο Ροντρίγκεζ (Μπαρτσελόνα), Φερνάντο Γιορέντε (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Φερνάντο Τόρες (Λίβερπουλ), Νταβίντ Βίγια (Βαλένθια)

ΑΕΚ: Παρελθόν ο Αλεξόπουλος

Ο Άρναρ Γκρέταρσον συναντήθηκε με τον έμπειρο αμυντικό και του ανακοίνωσε πως δεν υπολογίζεται για τη επόμενη σεζόν.

Ο Γιώργος Αλεξόπουλος έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με την ΑΕΚ, ωστόσο έχει μπει ήδη στην διαδικασία αναζήτησης του επόμενου σταθμού της καριέρας του.

Η συνεργασία των δύο πλευρών θα λυθεί κοινή συναινέσει τις επόμενες μέρες.

Opa Oslo! Όπως λέμε, Eviva Eurovision!


Το Όσλο, πρωτεύουσα της Νορβηγίας, μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο, από μικρή πόλη σε σοφιστικέ μητρόπολη. Χρηματοδοτούμενη από πετρελαϊκά χρήματα από τον «Μαύρο Χρυσό» της Βόρειας Θάλασσας, είναι πλέον ένας κοσμοπολίτικος προορισμός, καθόλου βαρετός όπως ήταν παλαιότερα.

Ακολουθώντας μεγάλες πόλεις όπως η Μόσχα, το Βελιγράδι, το Ελσίνκι, η Αθήνα και το Κίεβο, περιμένει να φιλοξενήσει τον Ευρωπαϊκό Μουσικό διαγωνισμό της Eurovision το Μάιο του 2010.

Όσλο

Για καιρό το Όσλο βρισκόταν στη σκιά του Ελσίνκι και της Στοκχόλμης, αλλά πλέον παίρνει το αίμα του πίσω, με μοντέρνα κτίρια, έντονη πολιτιστική δραστηριότητα και ένα αρχιτεκτονικό προφίλ που εντυπωσιάζει. Παρά την αύξηση του πληθυσμού και της διεύρυνσης του αστικού τοπίου, υπάρχουν ακόμη πράσινες ζώνες και πολλά μονοπάτια πεζοπορίας που οδηγούν στα φιόρδ ή τα βουνά. Οι κάτοικοί του, κάπου 1,4 εκατομμύρια, απολαμβάνουν μια ακριβή ζωή στο πολιτιστικό, επιστημονικό, οικονομικό και κυβερνητικό κέντρο της χώρας. Το Όσλο είναι επίσης κόμβος εμπορίου, τραπεζικών συναλλαγών, βιομηχανίας και ναυτιλίας, κέντρο θαλάσσιας τεχνολογίας και έδρα 980 εταιριών και 8.500 υπαλλήλων στο χώρο της ναυτιλίας. Θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό μαζί με τη μικρή πόλη Bærum, που μπορεί να είναι μικρές πόλεις αλλά είναι πολύ ενθουσιασμένες για αυτή την ανάθεση. Ο 55ος διαγωνισμός θα γίνει στην Telenor Arena.

Στο Όσλο η φύση κυριαρχεί, πρόκειται για μια από τις πιο δασώδεις πόλεις της Ευρώπης. Όταν το χιόνι σκεπάζει τις γύρω βουνοκορφές, οι ντόπιοι τρέχουν στα βουνά με τα σκι τους. Το καλοκαίρι, που είναι ιδιαίτερα σύντομο, ανεβαίνουν στα πευκόφυτα δάση για πικνίκ και πεζοπορία, ή κατεβαίνουν για ιστιοπλοΐα στο νότο, στα γαλάζια νερά του Oslofjord. Μετά από το βαρύ χειμώνα, το φιόρδ γεμίζει με εκατοντάδες σκάφη, ιστιοπλοϊκά και windsurfers (ναι, μη γελάς), ενώ οι κάτοικοι φορούν τα μαγιό και βουτούν στα κρύα νερά, απολαμβάνοντας το σύντομο θερινό διάλειμμα.

Επειδή ακριβώς ο χειμώνας είναι βαρύς, η πόλη προτιμάται κυρίως για θερινές διακοπές. Και καθώς οι κάτοικοι διψούν για λίγη ηλιοφάνεια, θα τους δεις να μένουν έξω μέχρι αργά, προκειμένου να απορροφήσουν όσες περισσότερες ακτίνες μπορούν. Το χειμώνα οι μέρες είναι μικρές, η νύχτα πέφτει κατά τις 3 το μεσημέρι. Τότε, ο κόσμος φωτίζεται με χιλιάδες κεριά, που το τρεμόσβημά τους και η ρομαντική φλόγα τους δίνει στα μπαρ μια ζεστή ατμόσφαιρα. Για να αντιμετωπίσουν τη βαρυχειμωνιά, τις μακρινές νύχτες, τα πάρτι γίνονται ακόμη πιο ξέφρενα το χειμώνα. Από ροκ κλαμπ μέχρι κονσέρτα Μότσαρτ, η νύχτα δεν τελειώνει ποτέ. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις απογειώνονται!

Θα χρειαστείς τουλάχιστον 2-3 μέρες για να εξερευνήσεις την πόλη. Αν έχεις παραπάνω χρόνο, συνδύασε την επίσκεψη με το δυτικό γείτονα Μπέργκεν, στην περιοχή των Φιόρδ, ή πάρε το τρένο για Στοκχόλμη, πρωτεύουσα της Σουηδίας.

Πώς να περάσεις το χρόνο σου

- Κάνε μια βόλτα στη μοντέρνα Όπερα της Πόλης, κατασκευασμένη από λευκό μάρμαρο σε σχήμα που θυμίζει παγετώνα και με μια οροφή που μπορείς να την περπατήσεις, και στη συνέχεια απόλαυσε το γεύμα στο Sanguine Brasserie, με θέα στη θάλασσα.

- Η γοητευτική συνοικία Grunerlkka είναι ένας πολύβουος κόμβος τόσο στη διάρκεια της μέρας όσο και της νύχτας. Αν σου αρέσουν τα design stores, τα εναλλακτικά ρούχα, τα cool καταστήματα με το περίεργο ντιζάιν, εδώ θα περάσεις ευχάριστα το απόγευμά σου, και ίσως βρεις και μικρούς, οικονομικούς θησαυρούς.

- Δοκίμασε tapas και ντόπια μπύρα στα Delicatessen ή ένα πιάτο εκλεκτά τυριά και καλό κρασί στο Dr Kneipp's Vinbar. Δοκίμασε και σολομό (δε μπορείς να φύγεις από τη Νορβηγία αν δεν έχεις δοκιμάσει εξαιρετικό σούσι, στο Alex Sushi και το Noodee ή αν βρίσκεσαι ακόμη στην περιοχή, στο Lille Asia της Grunerlkka.

- Η πόλη διαγράφεται όμορφη από τις πανοραμικές τοποθεσίες, όπως τον πύργο του παρατηρητηρίου, στα 117 μέτρα, Tryvannstårnet λέγεται και βρίσκεται στα 570 μ. Ο λόφος Tryvann βρίσκεται λίγο εκτός κέντρου, στο Voksenkollen, για μια πανοραμική εικόνα της πόλης, του Oslofjord και της Σουηδίας ανατολικά. Θα βρεθείς στα 570μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

- Παρακολούθησε ένα θερινό κονσέρτο στο Holmenkollen ή ένα κρύο ποτό στο Aker Brygge. Κάνε ποδήλατο μέσα από τη Nordmarka. Επισκέψου μερικά από τα ενδιαφέροντα μουσεία, όπως Viking Ship Museum, Kon-Tiki Museum, Fram Museum, the Ski Museum, the Munch Museum κ.τλ.

Tips

Πρόσεξε την τσέπη σου: Ο πληθυσμός του Όσλο αυξάνεται με ρυθμό ρεκόρ 2% ανά έτος, καθιστώντας την μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις της Ευρώπης.
Το 2009 ξαναπήρε τον τίτλο της ακριβότερης πόλης στον κόσμο, μαζί με το Τόκιο, την Κοπεγχάγη και το Παρίσι. Αν ο προϋπολογισμός για το ταξίδι είναι περιορισμένος, πρόσεχε τα έξοδά σου.

Βόλτα με πλοίο στο Oslofjord
Το παλιό, ξύλινο νορβηγικό ιστιοφόρο προσφέρει μια απολαυστική κρουαζιέρα και σε ζεσταίνει με κουβέρτες που νοικιάζεις, ζεστή σούπα που αγοράζεις, αναψυκτικά, αλλά και το παραδοσιακό ζεστό Gløgg. Θα περάσεις από το λιμάνι, θα δεις το κτίριο της Όπερας και τα μουσεία, τους λόφους που περιβάλλουν την πόλη με χιόνια ή καλυμμένα από λεπτή πάχνη. Θα περάσετε από το νησί των μουσείων, Bygdøy, όπου μπορείς να δεις το Μουσείο Πλοίο των Βίκινγκς (Vikingskipmuseum), ενώ με το εισιτήριο που είναι 24άωρο, μπορείς να ανεβοκατέβεις και να δεις διάφορα μέρη με την ησυχία σου.

Η Oslo Pass ισχύει για 24, 48 ή 72 ώρες και προσφέρει δωρεάν μετακίνηση με όλα τα μέσα μεταφοράς, δωρεάν είσοδο σε μουσεία και αξιοθέατα, δωρεάν στάθμευση σε όλα τα δημοτικά πάρκινγκ, εκπτώσεις για ενοικίαση αυτοκινήτου, ενοικίαση παγοπέδιλων, είσοδο στο Tusenfryd Amusement Park και πολλά άλλα!

Καλά να περάσετε!!!