Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ο γρίφος, το Τζόκερ και ο… τζίφος

Πιο απρόβλεπτος και από τους σεισμούς είναι ο Κόκκαλης. Ακόμα και οι συνεργάτες του που τον ξέρουν χρόνια, δεν μπορούν με τίποτα και ποτέ να προβλέψουν τις κινήσεις του. Ακόμα και άνθρωποι του πιο στενού περιβάλλοντός του, μένουν… κόκκαλο μπροστά στις αποφάσεις που παίρνει.

Αυτή την φορά όμως ξεπέρασε τον εαυτό του. Πριν από μερικούς μήνες, όταν φούντωναν τα σενάρια περί αποχώρησής του, φρόντισε να διαρρεύσει ότι... δεν θα φύγει από την ομάδα, παρά μόνο πρωταθλητής και τροπαιούχος. Τώρα που η ομάδα τερμάτισε στην 5η θέση, διαπραγματεύεται την πώληση του Ολυμπιακού.

Στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο, είπε ορθά (σαν να ακούει ανάγνωση Ευαγγελίου) κοφτά (σαν τα μακαρονάκια) ότι δεν θα πάρει καμία απόφαση για την ομάδα, η οποία θα δεσμεύει το επόμενο διοικητικό συμβούλιο που θα επέλεγε η γενική συνέλευση των μετόχων. Και μετά από λίγες μέρες, άρχισε να συζητά με παίκτες, να «κλείνει» προπονητή τον Λίνεν και να αγοράζει έναν νεαρό Ούγγρο τερματοφύλακα.

Οι περισσότεροι υπέθεσαν ότι θα συνεχίσει μόνος του το… κουπί στην ΠΑΕ, γι’ αυτό κι άρχισε να τρέχει τις εξελίξεις. Πριν «αλέκτορα φωνήσαι τρις», έκλεισε ραντεβού με τον Μαρινάκη για να πουλήσει την ομάδα και να αποφύγει το… πικρό ποτήρι των μεταγραφών και της δύσκολης και ανηφορικής προσπάθειας για επιστροφή στην κορυφή.

Τώρα όλος ο κόσμος του Ολυμπιακού περιμένει με αγωνία την τελική συμφωνία Κόκκαλη-Μαρινάκη. Ο νυν πρόεδρος θέλει 40 εκατ. για τις μετοχές και ο υποψήφιος δίνει λεφτά μόνο για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Φυσικό είναι να σπάμε το κεφάλι μας για να δούμε ποια θα είναι η κατάληξη, αλλά δεν έχουμε καμία τύχη να προβλέψουμε.

Δε θα μας κάνει καμία έκπληξη, ακόμα κι αν ο Κόκκαλης αλλάξει τελείως άποψη και αποφασίσει να συνεχίσει μόνος του, χωρίς καν να συναντήσει τον Μαρινάκη. Ακόμα και προπονητή να τον δούμε τον Σωκράτη (εσύ σούπερ σταρ), πάλι δεν πρόκειται να μείνουμε άφωνοι. Περιμένουμε πάντα το απρόβλεπτο από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και για όσο θα είναι ακόμα πρόεδρος.

Οι πληροφορίες λένε ότι βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση πλέον και η πώληση της ομάδας με τους όρους Μαρινάκη είναι αναπόφευκτη. Θα το πιει το… κώνιο δηλαδή ο Σωκράτης, κινδυνεύοντας να φύγει από την Πλατεία Αλεξάνδρας με άδειες τις τσέπες. Τι μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα; Η κλήρωση του Τζόκερ ίσως που γίνεται την Πέμπτη το βράδυ, με την προϋπόθεση πως ο Σ. Κόκκαλης θα προβλέψει σωστά τους 5+1 αριθμούς. Διαφορετικά, είναι θέμα χρόνου η διαδοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου