Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Μεταγραφολογίας συνέχεια...

- Ακόμα κι αν εάν πουλήσει ο Κόκκαλης στον Μαρινάκη τον Ολυμπιακό, δύσκολα θα μπει τεχνικός διευθυντής στην Πειραϊκή ομάδα. Μπορεί σε πολλά άλλα να διαφωνούν οι δύο άνδρες, αλλά σε αυτό το ζήτημα ταυτίζονται.

Πιστεύουν ότι δε χρειάζεται τεχνικός διευθυντής αφού άλλωστε προτιμούν να έχουν οι ίδιοι ουσιαστικό ρόλο στις επαφές για ποδοσφαιριστές και προπονητή κι είναι βέβαιοι ότι είναι καλύτερο για την ομάδα τους να έχουν προσωπικό στυλ στον τρόπο διοίκησης. Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

“Συνδετικός κρίκος” ανάμεσα στη διοίκηση και στο ποδοσφαιρικό τμήμα θα υπάρχει, κάτι σαν...
έφορος και …ψυχοθεραπευτής των ποδοσφαιριστών, αλλά δε θα έχει επαφή με μάνατζερ, δε θα κάνει υποδείξεις για μεταγραφές και δε θα διαχειρίζεται χρήματα.

- Κατά μέσο όρο αγγίζει το 20% η μείωση στις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας των ομάδων της Σούπερ Λίγκα .Και πάλι όμως φαίνεται ότι δεν υπάρχει καλή ψυχολογία για την αγορά τους. Οι παράγοντες των ομάδων ανησυχούν γιατί βλέπουν ότι η σεζόν που θα έλθει θα είναι πραγματικά πολύ δύσκολη και φυσικά θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που είτε το νιώθουν ήδη είτε το καταλαβαίνουν ότι θα υπάρξει σημαντική απώλεια στα έσοδα τους. Αυτά τα δεδομένα δημιουργούν ένα αρνητικό κοκτέιλ για το οποίο κανείς δε ξέρει τι αποτέλεσμα θα έχει εντέλει και που θα οδηγήσει .

- Έδωσε πολλά χρήματα για τον Κουτσιανικούλη ο ΠΑΟΚ, αλλά ο νεαρός από τη Λάρισα δεν αποδίδει τα αναμενόμενα και γι΄ αυτό δεν ήταν φέτος βασικός στην ομάδα της Θεσσαλονίκης όπου μάλιστα δεν είχε ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής ούτε ως αλλαγή. Ο Κουτσιανικούλης δικαιολογείται ότι δεν τον πρόσεξε και δεν τον βοήθησε ο Σάντος ο οποίος αδιαφόρησε για τον παίκτη που κόστισε 2.500.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ. Το γεγονός ότι ο νεαρός Λαρισινός δεν ήταν επιλογή του Πορτογάλου προπονητή, ίσως, έπαιξε τον δικό του ρόλο στον τρόπο αντιμετώπισης του.

- Έχει το 25% του ΣΚΑΙ ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Κι ο ΣΚΑΙ έχει κατηγορηθεί ότι κάνει πόλεμο στον Κόκκαλη και στον Ολυμπιακό που σταμάτησε μάλιστα και τις ζωντανές μεταδόσεις αγώνων της ομάδας του από το Ίντερνετ, τις οποίες έκανε με την συνεργασία του ΣΚΑΙ .

- Ένας έμπορος φρούτων, ο Λιμπάντζης, είναι ο χρηματοδότης της Κέρκυρας, αν κι ο ίδιος κατάγεται από την Βέροια και στο νησί έχει ένα μέρος των επιχειρήσεων του. Η κρίση πάντως τον επηρέασε κι αυτόν και πλέον η Κέρκυρα από “μαγαζί γωνία΄’ χρωστάει πολλά σε παίκτες της. Ο Καλογιάννης βοηθάει την Κέρκυρα αλλά μόνος του δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της.

- Η οικογένεια Βαρδινογιάννη θα ακολουθήσει την αύξηση του Μ.Κ. καταβάλλοντας όσα χρήματα χρειασθεί να συνεισφέρει για να διατηρήσει το ποσοστό μετοχών που έχει σήμερα στην κυριότητα της. Η τελευταία δουλειά άλλωστε που έκλεισε ο Όμιλος, στο χώρο της ενέργειας, για 180.000.000 ευρώ, προσφέρει σημαντική ρευστότητα στους Βαρδινογιάννηδες, σε δύσκολες κι ιδιαίτερες εποχές.

- Μάνατζερ του Κυριάκου Παπαδόπουλου είναι ο πατέρας του ο οποίος πιστεύει ότι ο γιός του είναι έτοιμος να παίξει στην Μπουντεσλίγκα. Ο νεαρός πάντως φαίνεται ότι έτσι κι αλλιώς έχει αρχίσει να ετοιμάζεται για τη ζωή στην Γερμανία και τη Σάλκε και χθες το πρωί κυκλοφορούσε με Μερσεντές 180 στο Πασαλιμάνι. Γυρνούσε στο σπίτι του αφού είχε γράψει στις ενδοσχολικές εξετάσεις στο ιδιωτικό σχολείο που πηγαίνει στην Καλλίπολη. Θυμίζουμε ότι είναι γεννημένος το 1992 , πηγαίνει στην Γ΄ Λυκείου. Και στο σχολείο πάει με την Μερσεντές. Καλημέρα σας!!!

- Στον ΟΦΗ έκαναν αγώνα για να φύγουν οι Βαρδινογιάννηδες κι οι άνθρωποι τους από την ομάδα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύονται πολύ να καλύψουν τα έξοδα που έχει η ΠΑΕ στην “νέα εποχή’’. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης έχει κάνει ότι μπορούσε καλύτερο για να βοηθήσει τον ΟΦΗ, αλλά το άνοιγμα της ΠΑΕ ήδη έχει φθάσει το 1.500.000 ευρώ αφού έγιναν μεγάλες δαπάνες κι αλόγιστα έξοδα σε μεταγραφές ενώ υπάρχουν κι εκκρεμότητες από την προηγούμενη διοίκηση. Η κοινωνία του Ηρακλείου βοηθά όσο μπορεί, αλλά όταν έχουν πέσει όλοι οι τζίροι σε καταστήματα κι επιχειρήσεις , από πού να βρεθεί το χρήμα που περισσεύει ώστε να δοθεί και στον ΟΦΗ. Και το προσωπικό δάνειο που πήρε ο Κουράκης ήδη τον έχει βάλει σε δύσκολη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου