Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ισως τα όρια του ανθρώπινου μυαλού να είναι μικρά για να χωρέσουν το Σύμπαν!

Μήπως οι δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι πολύ μικρές, για να "χωρέσει" όλα τα μυστικά του Σύμπαντος;

Αυτό τον κομβικό προβληματισμό διετύπωσε ο κορυφαίος αστρονόμος και πρόεδρος του Βασιλικού Ινστιτούτου Αστρονομίας, Lord Rees, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Sunday Times. Σύμφωνα με την θεωρία του, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε...
το ενδεχόμενο να υπάρχει "κατασκευαστικός" περιορισμός στον εγκέφαλό μας, που να του επιτρέπει την κατανόηση συγκεκριμένων πληροφοριών.

Δεδομένου ότι ακόμη και σήμερα, την εποχή της απόλυτης τεχνολογικής εξέλιξης, οι επιστήμονες αδυνατούν να αποκωδικοποιήσουν πλήρως τα μυστικά του εγκεφάλου μας, ο λόρδος Martin Rees, θεωρεί πολύ πιθανό να τον έχουμε ... υπερεκτιμήσει!

Ποιός μας λέει ότι το ανθρώπινο μυαλό είναι σε θέση να κατανοήσει την απόλυτη αλήθεια για το σύμπαν, το Big Bang, τα παράλληλα σύμπαντα; Κι αν είμαστε σαν τα ψάρια που το μόνο που γνωρίζουν είναι το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν; Αν η δομή του Σύμπαντος είναι τόσο σύνθετη που δεν την αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλός μας;", αναρωτιέται...
 
Σύμφωνα με τον κορυφαίο αστρονόμο, αν όντως υπάρχουν όρια στις δυνατότητες της ανθρώπινης ευφυίας, τότε δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση η αποτυχία των επιστημόνων να δώσουν οριστικές απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν την δημιουργία και την προέλευση του κόσμου μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου