Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Βουβουζέλες σε όλο το μουντιάλ!

Οι βουβουζέλες επικράτησαν τελικά και θα ηχούν σε όλο το μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Παρά τα παράπονα, η Οργανωτική Επιτροπή έβαλε τέλος στο ζήτημα τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να απαγορευθούν.

Οι βουβουζέλες αποτελούν αρνητικό... πρωταγωνιστή στο 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς ο θόρυβος που προκαλούν μειώνει την ποδοσφαιρική εμπειρία για τους φιλάθλους που βρίσκονται στα γήπεδα, αλλά και αυτούς που παρακολουθούν τις αναμετρήσεις από το σπίτι τους.

Eτσι, πολύς κόσμος εκφράζει παράπονα για τη χρήση τους και τάσσεται υπέρ της... εξορίας τους από τα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, ωστόσο η Οργανωτική Επιτροπή...
έσπευσε να βάλει τέλος στο ζήτημα αυτό, τονίζοντας ότι οι... βουβουζέλες δεν πρόκειται να απαγορευθούν.

«Οι βουβουζέλες είναι εδώ για να μείνουν και δεν θα απαγορευθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής για το Μουντιάλ, Ριτς Μκχόντο, και συνέχισε: «Δείτε τις ως μέρος από την κουλτούρα μας στη Νότια Αφρική για να γιορτάσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Ο κόσμος σε ολόκληρη την υφήλιο αγαπάει τις βουβουζέλες. Μόνο μια μειοψηφία τάσσεται εναντίον τους. Ποτέ δεν υπήρξε σκέψη για την απαγόρευσή τους. Ως φιλοξενούμενοι, σας παρακαλούμε να αγκαλιάσετε την κουλτούρα μας, σας παρακαλούμε να αγκαλιάσετε τον τρόπο, με τον οποίο γιορτάζουμε. Η ιστορία της βουβουζέλας είναι βαθιά ριζωμένη στη Νότια Αφρική».

Η δήλωση αυτή ήρθε μια ημέρα μετά το ρεπορτάζ του BBC, στο οποίο αναφερόταν ότι ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Ντάνι Τζόρντααν, δεν απέκλειε εντελώς το ενδεχόμενο απαγόρευσης της βουβουζέλας στα γήπεδα που φιλοξενούν αναμετρήσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Οχι» και από τον Μπλάτερ!

Μετά την Οργανωτική Επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Σεπ Μπλάτερ τάχθηκε κατά της απαγόρευσης χρήσης της βουβουζέλας στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Με σχετικές δηλώσεις του μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο twitter, ο πρόεδρος της FIFA τόνισε χαρακτηριστικά: «Για να απαντήσω σε όλα τα μηνύματά σας αναφορικά με τις βουβουζέλες, πάντα έλεγα ότι η Αφρική έχει έναν διαφορετικό ρυθμό, έναν διαφορετικό ήχο. Δεν βλέπω να απαγορεύονται οι μουσικές παραδόσεις των φιλάθλων στη χώρα τους. Θα θέλατε να δείτε μια απαγόρευση στις παραδόσεις των φιλάθλων στη δικιά σας χώρα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου