Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Άφησαν "ξεσκέπαστο" το νεκρό και τον έτρωγαν τα σκυλιά

Ούτε στην τελευταία του κατοικία δεν μπόρεσε να βρει ησυχία ο άτυχος 23χρονος Αφρικανός μετανάστης που εντοπίστηκε νεκρός, είκοσι μέρες μετά τον πνιγμό του, σε αρδευτικό κανάλι στη Βάρδα Ηλείας.

Το πτώμα του 23χρονου είχε εντοπιστεί σε κατάσταση σήψης στις 24 Μάιου και είχε μεταφερθεί στο νεκροτομείο μέχρι να εντοπιστούν συγγενικά ή φιλικά του πρόσωπα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που θα αναλάμβαναν την ταφή του. Ωστόσο οι έρευνες...
δεν απέδωσαν καρπούς. Κανείς δεν τον αναζήτησε και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη του... Ετσι, αποφασίστηκε να γίνει η ταφή του με μέριμνα του δήμου στο νεκροταφείο της Βάρδας, το οποίο διαθέτει ειδική πτέρυγα για αστέγους, άπορους και μετανάστες.

Πριν από δύο ημέρες η «ταλαιπωρημένη» σορός του μεταφέρθηκε στο κοιμητήριο, όπου εργάτες έσκαψαν έναν τάφο και την τοποθέτησαν μέσα. Τότε όλοι πίστεψαν ότι η βασανισμένη ψυχή του θα αναπαυόταν και ότι το μαρτύριό του είχε τελειώσει. Επεσαν, όμως, όλοι έξω...

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στις αρμόδιες αρχές ο επίτροπος του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Δημήτρης Κόλλιας το φτηνό φέρετρο δεν σκεπάστηκε με αρκετό χώμα με αποτέλεσμα μέλη του σώματός του να είναι τελείως ξεσκέπαστα, «βορά» στα σκυλιά του κοιμητηρίου. Μάλιστα, για τουλάχιστον δύο ημέρες η δυσοσμία στον χώρο ήταν αφόρητη - λόγω και την υψηλών θερμοκρασιών. Τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου έφτασαν στο σημείο να διώχνουν τα σκυλιά που είχαν «περικυκλώσει» το μνήμα και να προχωρήσουν στην πρόχειρη ταφή του άτυχου μετανάστη.

«Η εικόνα αυτή ήταν απαράδεκτη. Τα σκυλιά πήγαιναν πάνω από το μνήμα και τραβούσαν τα μέλη του νεκρού. Ηταν κάτι το φρικτό που δεν μπορεί να το χωρέσει ανθρώπινος νους. Με ό,τι μπορέσαμε τον σκεπάσαμε και ζητήσαμε να γίνει άμεσα η σωστή ταφή» σημείωσε ο κ. Κόλλιας.

Μετά από παρέμβαση του επιτρόπου, κλήθηκαν στο σημείο ειδικά συνεργεία του δήμου και η ταφή του άτυχου μετανάστη έγινε κανονικά προχθές το πρωί, σαράντα ολόκληρες ημέρες μετά τον θάνατό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου